Miért vágatja rövidre a haját a legtöbb nő közvetlenül szülés - vagy már házasságkötés - után?
Sok mindentől függ.
Sokaknak tényleg rohadtul hullik a haja, és saját tapasztaléatból, bár nem szüléssel kapcsolatosan, azt tudom mondani, hogy egy bizonyos szint után akármennyire is ragaszkodna az ember a hosszú hajához durva hajhullás után, egyszerűen borzasztóan néz ki, így én is vágattam. Azóta újra visszanőtt, és hosszabban jobban szeretem, de fel vagyok rá lelkiekben készülve, hogy újra le kell vágatni (max. más fdrászhoz megyek, mert az előző sztem rosszul vágta le anno :P)
Aztán igen, ilyen szempontból praktikusabb, hogy jóval kevesebb ideig kell mosni és szárítani, ami egy babánál nem elhanyagolható szempont. Plusz a kicsik egy idő után imádják is tépkedni csomóstul anyuci haját meg rángatják... már ha hosszú ;).
Ettől függetlenül ha te úgy gondolod, ezzel tudsz mit kezdeni, és a hosszabb haj mellett voksolsz, az is teljesen rendben van :).
Úgy látom, a többségnek a rövid haj = csúnya, fiús és öregít.
Ehhez képest a fodrászok szerint egy JÓL és DIVATOSAN megválasztott rövid haj sokkal fiatalosabb, mint a sima hosszú haj. Főleg, hogy pici gyerek mellett anyuka mást se tesz, mint lófarokba/copfba/kontyba köti :S
Huszonévesen hátközépig érő hajam volt. Megengedhettem magamnak, hogy hetente 2x 30-45 percet rászánjak az ápolására, gyönyörű dús hajkoronám volt. 27 évesen, mikor az első babát vártam, annyira zsírosodni kezdett a hajam, hogy ha reggel megmostam, délutánra akkor is csúnya volt (legalábbis számomra, aki hozzá voltam szokva a dús loboncomhoz). Levágattam vállig érőre. A férjem oda meg vissza volt, hogy mennyire jól áll. A fodrászom egy rafinált fazont vágott, ami egy gyors mosás és szárítóval borzolás után úgy nézett ki, mintha fodrász szárította volna be.
Pici baba mellett nem volt időm 6 hetente vágatni járni, így újra megnövesztettem, ill. nőtt magától a hajam. Amikor visszamentem dolgozni, ismét levágattam vállig érőre. Egyre jobban megkedveltem a vagány frizurákat, így a hajam is rövidült. A második terhességem alatt élveztem, hogy dús a hajam, mint tiniként, így hosszú volt. A szülés után viszont borzalmasan kiszáradt, szálkás lett és hullott. Sokkal igénytelenebb egy elhanyagolt hosszú haj, mint egy csinosra vágott rövid, így ismét levágattam. Most állig érő, a férjem imádja. Az ismerősök közül a legtöbben dícsérik, hogy sokkal fiatalosabb és divatosabb, mint a hosszú, ami csak úgy lóg.
Szóval cáfolom, hogy a rövid haj csúnya és öregít. Ami öregít az az igénytelen és elhanyagolt külső. És ez nem hajhossz kérdése :P
Azért attól függ milyen az a rövid haj,meg a nő..
Kötve hiszem,hogy Enya fiús jelenség,Rhianna öreges lenne,vagy Halle Berry ne lenne vonzó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!