Pár éve fekete a hajam, de most már úgy döntottem szeretném világos barnára festetni. Mit ajánlatok, hogy is kezdjem? Mennyi idő mire elérem ezt a színt? :-)
Szia rengeteget olvastam a hajszőkítésről és már rengetegszer csináltam is.:) Barátaimnak,családtagoknak és magamnak is.:) Nekem nem roncsolódott ezért megpróbálom elmondani,hogy is kezdj hozzá.
Sok dologra kell odafigyelni,de
kell hozzá ecset (kb 400ft),üvegtál,kesztyű,alufólia (kb 200ft),csattok,3%os oxi (kb 200ft),szőkítőpor (kb 200ft),hajpakolás (kb 800ft /1liter),barna hajfesték. Nem tudom milyen hosszú a hajad,de ha fodrászkellékesbe mész ott megmondják,hogy mennyi kell a hajadra!:) Vegyél egy jó hajpakolást,mert utána egy picit fog roncsolódni a hajad is. A 3%os oxi roncsolja kevésbé ezt a folyamatot.:)
Ha megvetted akkor kikevered 1:2 arányban az oxit és a szőkítőport,ha te nem tudod megkérsz valakit a családodból,hogy segítsen,elkezded tincsenként szőkíteni aztán becsomagolod alufóliával,a fejbőrödhöz ne érjen! kb 45 percet fent maradhat. Rásegíthetsz hajszárítóval is.:)
Folyamatosan kell figyelni a szőkülési folyamatot.
Azután lemosod és 45 percig felteszed a hajpakolást is. Ezután kerüld a hajszárítást és a hajvasalást,vehetsz ricinust olajat (kb 500ft/1deci gyógyszertár) is és tojássárgával+étolajjal kikeverve bekenheted a hajad,fejbőröd estére és elmúlik a száraz,sprőd hatás. A hajad sajnos mindenféleképp fog roncsolni,de így kevésbé.:) és ha kijött akkor befestheted barnára,mert ahhoz nem kell nagyon szőkíteni,ha viszont nem jött ki rendesen akkor még egyszer csináld végig amiket leírtam,de várj vele legalább 1 hetet.:) Ha nem roncsolódott annyira akkor 3 nap is elég. Vágni ne vágj a végéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!