Milyen krém lenne a legmegfelelőbb erre a bőrtípusra? Valaki segítsen légyszi!
Röviden leírom mi a helyzet:
Kb 5 éve jöttek ki rajtam pattanások, egyre több, aztán kb 2 éve már nem olyan vészes, mindig van pár darab, de csak ilyen apróbbak. Viszont teli van az egész arcom mitesszerekkel, ilyen nagyon kicsikkel, a kozmetikust idézve "sosem fognak elmúlni, de kordában lehet őket tartani". Aztán...száraz is a bőröm, tehát ilyen szárító krémek kizárva, mert hámlik tőlük a bőröm, feszül/szétrepedezik (de ugyanezek a részeken jönnek ki pattanások is). És még annyi, hogy amik kijönnek pattanások, sokán múlnak el, ilyen piros foltok (nem hegek) maradnak, amik kb 2-3 hét alatt múlnak el.
Szóval el tudjátok képzelni, hogy nézhetek ki :S
Eddig használtam már Clean & cleart (bőrradír, krém, tonik), Neutrogéna (arctisztító párna) meg sokmindent de nem jut eszembe a nevük... Most Aloe vera gélt használok, ami jó, mert nem szárítja ki a bőröm és ugye a pattanásokra is jó. De most már valami olyasmit szeretnék kipróbálni, amitől azok a foltok is elmúlnak és a mitesszerekkel is szeretnék kezdeni valamit, mi az hogy soha nem múlnak el, van ilyen? :(
De most jön a bökkenő: 2500 Ft-om van amiből vehetek valami krémet, sajnos hónapok alatt ennyit tudtam összespórolni, és kezd elfogyni az aloe vera krémem, légyszi segítsetek mi javíthatna az arcomon!!
mitesszerekre a balea bőrradírt tudom ajánlani, antibakteriális, kék kupakos, 450 ft körül van.
nekem az bevált.
a sok pattamnásod meg azér jön ki, mer szétszárítod a fejed, és beindul az arc automatikus visszazsírozása, és mivel nagyon szárazl, nagy zsíros lesz. attólmeg pattanásos leszel.
én kamillával szoktam gőzölögtetni, gyógyszertárban kb 250 ft egy csomag szárított kamilla, majd ezután radírozok, majd felkenek egy hidratálót, és bealszom. ezt heti eccer. nekem széplett tőle a bőröm.
a mindennapokba pedig csak vizet használok arctisztításra, néha PH semleges tusfürdő HABJÁVAL megmosom, de csak nagyon finoman, mert nekemis mindig szétszárad a fejem.
Nekem is nagyon sz*r féle bőrtípusom van T-vonalban zsíros, mitesszeres, de úgy hogy minden négyzet mm-en van 3-4 fekete vagy sima mitesszer. Sok fekete is van, de pivik. Igaz, szépen ki lehet nyomni őket, de mindig 2-3 nap alatt visszanőnek. Az arcomon normál a bőröm, de ott is vannak néha pattanások (ha elkaparom), meg egy-két mitesszer.
Szóval én évek óta minden félét kipróbáltam, nekem az esti és reggeli arcmosás tusfürdővel és hideg vízzel vagy a garnier szappanmentes lemosója. És utána szárazzá vált arcomra félnedvesen rákenek egy kis hidratáló krémet.
Szerintem fontos az, ha nyomkodod, utána mosd meg (tusf. vagy/és víz, vagy lemosóval)és utána kend be eredeti aloe géllel. és tényleg igazad van, mert az aloe nem szárít, és a nyomkodás utáni pirosságot is eltünteti.
Sajnos én ezt a bőt örököltem, ezért mindig nyomkodnunk kell:(
Bár, ha teszek egy kis sminket akkor szép vagyok:)
Nekem még plusszban pigment foltom is van (ami halvány).
A 70 éves nagymamám is mitesszeres, nem is kicsit.
Úgyhogy életünk hátralevő részében: tisztítani, nyomkodni, aloézni, hidratálózni.....
találtam képeket a seborrheás bőrről (ha erre gondoltál: [link] ) de az én bőröm nem ilyen, tehát nem hiszem hogy ez lenne a bajom :S
A pigmenttöbblettel gyógyuló pattanás nem tudom milyen, de az én piros foltjaim (pattanások után) elmúlnak csak van amelyik kb 3-4 alatt, ezért ezt csak felgyorsítani szeretném :)
Kozmetikushoz már azért nem járok, mert nincs pénzem, ezért nem megyek oda (egyébként én inkább bőrgyógyászhoz szeretnék) de mi van ha mond vmi olyan krémet ami vagy 3000 Ft...nem tudnám kifizetni :S
Most vettem körömvirág krémet, meglátjuk mi lesz :D
De ha vkinek ilyen volt a bőre azért írja le mi segített rajta és köszönöm az eddigi válaszokat is :)
Most már 2. napja kenem az arcom körömvirágkrémmel, nagy változás még nincsen, mondjuk nem hámlik és nem is lett több pattanás, úgyhogy ez szerintem jó jel :)
A házi pakolásokat ki fogom próbálni!
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!