Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Túl sok a pattanás. Hosszú...

Túl sok a pattanás. Hosszú ideje. Teendők?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és körülbelül 5. -es korom óta tele van az arcom pattanással. Minden hónapban kezeltetve van és nem kis összegben vásároltam eddig arcápoló krémeket, tonikokat, bőrradírokat. Ami még pluszban rátesz, hogy szinte egyre több a gyulladt, csúnya pattanásom, miteszerem. Őszintén kezdek aggódni. Ez menniyre átlagos? Ideje lenne már megszűnnie a pattanásoknak nemde?! Mit tegyek? Bőrgyógyász esetleg? Körülbelül meddig lesz ez még így?
2013. okt. 14. 18:44
 1/7 anonim válasza:
bőrgyógyász!ne halogasd tovább, több ismerősömnek csodát tett az általa felírt kezelés/krémek. és az étkezés is nagyban közrejátszik, járj utána, hogy milyen ételeket kell kerülnöd!
2013. okt. 14. 18:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Bőrgyógyász!! Ha minden klappol akkor pár hónap alatt teljesen rendbe tudja tenni az arcod. Rajtam végzett pár kivizsgálást felírt egy gyógyszert+egy gélt. 2 hónapig használtam és nagyon durva lett a változás. Bár most sajnos megint visszatértek.. 2 hét múlva megyek hozzá, itt az ideje egy hormonvizsgálatnak is. Én 17 éves lány vagyok. Sajnos nagyon stresszelős típus vagyok,ezért nálam az is közre játszik.

Én magánrendelésen voltam,mert sajnos a helyi orvosok (mindegy,hogy sztks vagy magán kritikán aluliak) átmentünk Szegedre és nagyon rendben volt. Egy rendelése 8E volt aztán már csak 3ezret kért. 20 ezer forint alatt volt az egész, rendelésekkel,utiköltséggekkel meg gyógyszerekkel együtt,de ha összeszámolnám mennyit költöttem a sok kencére meg hány álmatlan éjszakám volt miattuk megéri. De lehet felétek az SZTK-s bőrgyógyász is jó akkor azért jóval olcsóbban megúszhatod.

2013. okt. 14. 19:54
 3/7 sztrecskó ***** válasza:

Nem kell költs sem a bőrgyógyász, sem a kozmetikus drága kencéire. amit én javaslok, az egy féléves-éves befektetés, de az is lehet, van otthon. Nem túl elterjedt módszer, de annál hatásosabb.

Pálinka.

Bizony, a pálinkának nagyon jótékony hatása van az arcbőrre.

Nem, nem inni kell :) Bár úgy is jó, de akkor nem az arcodra lesz hatással...

szóval naponta 1-2x (a bőröd zsírosodásától függően) vattakorongot itass át pálinkával (lehetőleg házi legyen), és kend le az arcodat, hátadat, minden pattanásos területet. Pár nap után érezni fogod, ahogy a bőr elkezd feszülni, száradni. Ilyenkor nem árt valami testápolóval, hidratáló krémmel bekenni. Plusz ritkábban használni a pálinkát. Ezt alkalmazva nagyon hamar meglátszódik a javulás: egy hét után már sokkal tisztább az arc, folyamatos használat mellett pedig teljesen letisztul.

Vigyázni kell, ha túl száraz lesz az arcod, csípni fog a testápoló. Sose szárítsd túl!

Plusz még egy jó tanács: reggelente arcmosás SZAPPANOS vízzel, ugyanez este lefekvés előtt.

Egy próbát megér, és utána rájössz, hogy hatásos! :)

2013. okt. 15. 00:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Akinek kicsit is hajlamosabb a bőre a kiszáradásra annak szét fogja marni az arcát a pálinkát. Régebben én is kipróbáltam mindent,amit írtak. Nahát nekem a jókis házi pálinkától a 2.alkalomra olyan tűz piros foltokban kezdett el összehúzodni,hogy sírvafakadtam mikor megláttam plusz égett is és nem tucsogó vattával vittem fel az arcomra:/

Persze biztos van akinek segít,sőt rendbe is hozza neki,én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Maradok annál,hogy a pálinkát iszom.

2013. okt. 15. 07:50
 5/7 A kérdező kommentje:
értem köszönöm szépen, mindent megfogadok ;)
2013. okt. 16. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:

A tejet, tejtermékeket el kell hagyni teljesen.Ehhez kapcsolódó elég megalapozott cikk: [link]

kb. fél év mire kipucolódik a tej a szervezetből

Jó még, olcsó és hatékony a gyógszertárban kérhető szaliciles kenőcs: 30 gramm vazelin + 1 gramm szalicilsav. Kb. 350 Ft. Éjszakára kell kenni, hetente többször. Pár hónap múlva az osztálytársak fogják kérdezni, hogy mit használsz, áruld el nekik. A szalicilnek gyulladáscsökkentő és egyhe hámlasztó, pórusfelnyitó hatása van.

2013. okt. 18. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

valamint tudni kell, hogy nem szabad vele napozni, mert fényérzékenyít, szóval így ősszel és télen jó használni, nyáron nem.

2013. okt. 18. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!