Ha gyakrabban vágjuk a hajunkat tényleg gyorsabban nő?
Figyelt kérdés
Mi köze volna az elhalt hajvégeknek a haj növekedésének sebességéhez? Nem inkább csak látványosabban nő, mert nem törik le a vége, nincs elvékonyodva, ezáltal olyan mintha gyorsabban nőne? szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz.2013. okt. 1. 09:40
1/6 klopusz válasza:
Egyetértek veled. Semmi köze a kettőnek egymáshoz tapasztalataim szerint.
Gyerekkoromban mindig rövid hajam volt, mert anyukám azt szerette. Ennek ellenére nem nőtt valami látványos tempóban, most is az átlagos 1 cm/hónap helyett jó, ha a felével növekszik.
Lányaimat csak akkor viszem fodrászhoz, ha már nagyon muszály (töredezett hajvég), mégis az egyiknek dupla olyan "sebességgel" nő a haja, mint a másiknak. Szerintem ez színtisztán genetika.
3/6 anonim válasza:
Nem nő gyorsabban, nekem ezt a fodrász barátnőm mondta.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. okt. 1. 10:38
5/6 anonim válasza:
Ha a hajvég elvékonyodott és töredezett, akkor hiába nő havonta másfél centit az ember haja, ha a végéből ugyanannyi letörik, ugyanott tart. Ilyen esetben látványosabb a növekedês, ha levágják a sérült végeket. Egészséges hajnál viszont nincs jelentősége.
6/6 anonim válasza:
ha nem vágod akkor töredezik a haj es ha töredezik akkor letörik belőle xcm ergo nem nőt semmit, pluszban ha töredezik az nem egészséges mert "nyitva" van a hajszál szerkezete és be jutnak a baktériumok ami megint csak nem segiti elő a haj növekedését.. ezért jo ha 1,5-2 havonta elmész fodrászhoz persze nem kell sokat vágatni belőle az én fodrászom oylan hogy ha mgkérem hogy csak frissitse fel akkor télleg csak fél centit vág vagy kevesebbett... de amugy igen jobban nő tölle, ha nem is a vágástól de attolhogy egészséges a haj atol biztosh nö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!