Barna haj elképzelhető vörös árnyalat nélkül?
Ha vörös árnyalatú barnával festik nyilván vöröses lesz. Hamvas barna is létezik. Ezzel kell festeni. Ha a hajadban is van vörös pigment, ami valószínű hogy van, akkor le kéne szívatni először hogy ez eltűnjön. Ezután kell festeni a hamvas barnával. Így nem lenne vöröses.
Én ezt itthon csináltam, kb 3000 ft-ból megvan az egész.
Szőkítőpor + oxi kell, meg a festék. Minden fodrászkellékesből, nem bolti dobozos vacak.
A fodrászodat meg cseréld le ha nem képes olyan színt festeni amit kérsz. 5-6ezerért már egy jó fodrász vöröses hajból is fest hamvas barnát.
Ez a poszt több mint 10 éves, de egyes fodrászok még a mai napig nem tudnak úgy kikeverni barna színt, hogy az ne legyen vörös.
Szándékosan fodrászhoz mentem, h “professzionálisabb színt” kapok, azaz olyat amilyet elmondok. Az első festéskor kiválasztottam egy színt, amit kicsit változtattunk a fodrászom tanácsára, mondván, h az nekem nagyon sötét lesz, finomít a színen. Belementem, bár én imádom a sötét hajszínt, legszívesebben azonnal feketére festettem volna 😂 Szóval befestettük, a székben nem látszódott a “mellékes” árnyalata (mások a benti és a kinti fények), csak a férjem jegyezte meg amikor haza jött és meglátta, hogy “nagyon jó vöröses”. Kimeresztettem a szemeimet amikor meghallottam, h “vöröses”, majd meggyőződtem, hogy tényleg olyan.
Következő festésnél kértem, h szedjük ki a vörös színt, nem tetszik. Kivettük, de az előzőből ami megmaradt, az még picit átütött. A következő festésnél újra belekerült egy vörös tónus…
Ott eldöntöttem, h káros vagy sem, ilyen zsákbamacska alapon nyugodtan vásárolhatok drogériás terméket a töredék árából (hátközépig érő hajam van), valamint én nem vettem észre, h a hajszerkezetem egészségesebb lett volna mint pl. amit régebben használtam Palette “samponos” hajfestéktől. Egész egyszerűen ez genetika. Ha olyan a hajad ami könnyen roncsolódik, azt a fodrásznál sem úszod meg, max esetleg minimálisan.
Szóval összességében én nem láttam értelmét a “professzionális” hajfestésnek, mert nem azt kaptam amit akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!