Mikor kopik már ki a szőke?
Na kezdem az elején.... A hajam olyan seszínű, szürkés. Ezért be lett fetve aranyszőkére (kb 1,5 évig) de rájöttem, hogy nem tetszik és az eredetiit szeretném visszakapni, ezért szépen fokozatosan sötítítjük. Garnier Color Naturals festékkel. Most a sötétszőkénel tartunk. És teljesen az a szín, amit szeretnék,de kb. 2 hét után kivilágosodik és beszőkül. Nem tudom miért, az eredeti hajszínem se szőke.
Szerintetek?
Köszönöm szépen

Én is jártam így nekem nagyon sok idő volt mire újra az eredeti hajszínem lett. A szőke nekem is kidobta mindig kb 1-2 év volt nekem mire lenőtt a hajam. Attól, hogy az eredeti nem szőke még ott van az újabb festék réteg alatt. Én megfogadtam, hogy szőkére és feketére tuti nem festem a hajam, ez a kettő amitől nehéz megszabadulni. :)
Lenöveszted, vagy fodrászhoz mész és leszivatod, vagy nem tudom mit csinál vele, de én így emlékszek. :)
ÓÓÓÓ de jó.... :( micsoda remek kilátások. Na de kitartás!!!
Köszönöm a válaszokat

Na kezdem én is az elején...
Amikor szőkére festjük a hajunkat, a haj saját pigmentjeit lebontja a festék (legalábbis nagy részét). Tehát ha eltávolítjuk a hajfestéket, akkor is egy világos alap maradna, az eredetit már nem lehet visszacsinálni! Csak a hajtőnél, a lenövésnél lesz olyan, mint volt hajdanán.
Amikor rákenünk erre valami sötétebbet, az fakul, kopik, mert kevés a hajban levő pigment, amihez kapaszkodnak a festékek, tehát megint látszik, hogy nem a saját hajszíned az, ami van.
Ha vissza akarod kapni a régi hajszínedet, ne fesd. Nem tudom, mekkora már a lenövés (a szőke rész), de már nem lehet olyan sok, ha régóta nem szőkíted. Ahhoz, hogy a már sötétebb hajad se világosodjon ki, inkább színezőt használj, ez nem bontja le a hajban levő pigmenteket, nem világosít, viszont arra jó, hogy a kivilágosodott hajhosszt elfedje. Remélem nem írtam bonyolultan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!