Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan borotváljam az arcom,...

Hogyan borotváljam az arcom, hogy ne vágjam meg magam, és ne legyen piros utána a nyakam?

Figyelt kérdés

Tudom hogy volt már a kérdés, de lenne egy két kiegészítő kérdésem, amire hátha tudtok választ. Egyébként visszaolvastam, és kipróbáltam egy két tanácsot.

Vékony a bőröm, 3 pengés gilette borotvát használok, és a citromos gilette habot. Asszem ez nem érzékeny bőrre van, de kipróbáltam olyan habot is, de ugyanez volt a baj.

Tehát, borotválkozás előtt pár órával ne kenjem be az arcom valami arcpuhítóval, vagy valami hasonló? Ez nem segítene, hogy borotválkozáskor simábban menjen, és néhol pöttyökbe ne vérezzen ki?

Borotválkozás közben meleg, vagy hideg vízzel öblítsem a borotvát?

Arcszesz, vagy arcpuhító, vagy mit ajánlotok borotválkozás után, ami enyhíti a kidörzsölődés veszélyét?

Azt már próbáltam, hogy borotválkozás után hideg vízzel lemosom az arcom, hagyom megszáradni (anélkül hogy megtörölném), de szerintem ettől kiszárad, és könnyen kidörzsölődik később. Nem vettem észre különbséget.

Főleg akkor megy nehezen a borotválkozás, ha 2-3 naponta (amikor még rövid) borotválkozom, ekkor teljesen piros lesz a nyakam :S Így inkább 5-7 naponta borotválkozok, ekkor kényelmes, de a vége fele már elég idiótán nézek ki, mint egy ősember :S

Van olyan, akinek sikerült megoldani hasonló problémát?

Légyszi, akinek van mondanivalója a kérdéssel kapcsolatban, tanács vagy tapasztalat, vagy akármi, az mindenképp írja meg.

2009. nov. 1. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
szió! hát én lány vok, de van egy párférfi ismerősöm, szerintem próbálj meg oylan habot, ami érzékeny bőrre van, ős hagyd álni egy kicsit az arcodon, majd ha megborotválkoztál kend be arcszesszel...... de ha nagyon érzékeny, előtte bekenheted krémmel, ha nagyon akarod
2009. nov. 2. 08:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is lány vagyok, én annyit tudnék hozzátenni, hogy az én párom mióta a 3 pengésről 5 pengésre váltott, azóta neki nincsenek ilyen gondjai. És lényeges hogy mindig éles legyen!
2009. nov. 2. 10:21
 3/3 anonim válasza:

Én kb 1-2 évig használtam Gilette Mach3-at. Sokszor megvágtam vele az arcom.

Aztán kaptam egy Wilkinson Quattro-t, amit már kb. 4-5 éve használok és azóta se vágtam meg vele az arcom.

24/F

2009. dec. 2. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!