Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Gyantáztatni nem tudok holnapi...

Gyantáztatni nem tudok holnapig, a lábam meg szőrös, mit csináljak? A borotva egyből megerősítené a szőrt?

Figyelt kérdés

Holnap suli, ünneplő kell, azaz szoknya meg a matrózblúz. Egy kicsit térd fölé ér a szoknyám, kint van a lábam, és elég gáz így, hogy szőrös. Sokáig borotváltam, de mikor meguntam hogy minden nap kell, meg hogy piros pöttyös lesz tőle a lábam, elkezdtem gyantáztatni kozmetikusnál. Sokkal jobb, hetekig szép, sima, nem lesz pöttyös se, és elég gyenge lett már a szőr is, kézzel ki tudnám szedni könnyedén. Egyszer már kicsit régebben próbálgattam magamnak gyantázni mindenféle gyantával, de sosem sikerült normálisan. Most se menne. Még nem elég hosszú ahhoz, hogy gyantáztassak, péntekre terveztem, csak eddig nem tudtam, hogy szoknya kell. Van epilátor is, a múltkor hasonló helyzetben azt használtam, de az sem jobb, nagyon ronda lesz utána a lábam, nem bírja a bőröm, meg amúgy is nagyon sokáig tartott meg nagyon fájt is. Próbáltam harisnyát, de azon át is látszik meg amúgy is senki nem fog harisnyát húzni. Nem akarok én lenni az egyetlen. Sosem tudtam rendesen beilleszkedni, csak a tavalyi évben úgy ahogy jól, de most elköltöztünk és új suliba megyek. Fontos az első benyomás. Nem akarok különc lenni. A szőrös láb is gáz meg a harisnya is, bár anyám azt mondja, nem is látszik, csak ha nagyon nézi, de senki nem fogja a lábamat bámulni. Az egyetlen megoldás talán a borotva. Bár attól is pöttyös szokott lenni a lábam, de nem annyira mint az epilátortól. Bár már kb. 1 éve nem borotváltam, nem tudom, a múltkor a hónaljam kénytelen voltam és tök piros lett meg fájt nem értem miért, előtte nem volt ilyen, max évekkel ezelőtt, mikor egyáltalán elkezdtem borotválni. Talán a lábam is elszokott és olyan lenne, nem tudom. Meg ha most borotválnám, csak most az egyszer, akkor nagyon megerősödne? Mint amilyen régebben volt? A másik lehetőség még ha kiszőkítem a szőrt, egyszer csináltam azt is, szintén hasonló helyzetben. De nem tudom maradt-e még elég, szerintem nem, csak egy nagyon kevés, ma venni már nem tudok sehol, meg szerintem az is látszik amúgy. Szerintetek mit csináljak?

16/L

2013. szept. 1. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan borotváld le, egy alaklomtól nem fog megerősödni.
2013. szept. 1. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel látszik az írásodon is hogy ez téged nagyon zavar, így a leggyorsabb és legegyszerűbb verzió ha leborotválod. egy alkalomtól még nem fog erősödni a szőröd, te viszont jobban fogod érezni magad és nem fogsz erre 'rágörcsölni' hogy mi van ha észreveszik a szőrt a lábadon..:)
2013. szept. 1. 15:30
 3/6 anonim ***** válasza:
A borotválástól nem erősödik a szőr, ezt a baromságot mikor felejtitek már el????
2013. szept. 1. 15:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg le fogom. Utolsó, de erősödik, tapasztaltam. Nem emlékszem mikor kezdtem el borotválni a lábam meg a hónaljam, de mindenesetre akkor nem volt még túl erős szőröm. Éveken át borotváltam, és a végére minden nap visszanőtt, sűrű volt és fekete. Elkezdtem gyantáztatni 1 éve, most egész világosbarna, nem olyan sűrű, és gyenge. Tényleg kézzel ki tudom simán tépni. Aztán a hónaljamat kb 2 hete kénytelen voltam borotválni, és azóta többször is, kb 8x leborotváltam így egymás után, és most megint fekete, sűrű és nagyon erős a szőr ott. Ezért is félek a lábamat leborotválni. Nem akarom, hogy megint ennyire megerősödjön. Az elején a gyanta is tökre fájt, most sem kellemes, de nem fáj annyira, mert gyenge a szőröm. Biztos, hogy egy alkalom nem fogja erősíteni? Vagy nem nagyon? Csináltatok már ilyet?
2013. szept. 1. 15:38
 5/6 anonim ***** válasza:
naná, hogy erősödött a szőröd, mivel 16 éves vagy, így mindenféleképpen erősödött volna a kamaszkor miatt, nem a borotvától!
2013. szept. 1. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt értem, de a gyantától tök gyenge lett. Viszont mikor újra borotválni kezdtem, megint nagyon erős lett. Akkor ez miért van?
2013. szept. 1. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!