Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehetséges h attól nem nő a...

Lehetséges h attól nem nő a hajam, hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés

már nagyon rég óta rövid hajam van és sehová nem nő. minden kipróbáltam, szedtem vitaminokat meg használtam rá gyógynövényeket stb.

Ezért páran azt mondják, hogy az a baj h nem eszek húst. Szerintetek ez lehetséges? Ötletetek van hogy mit tegyek hogy nőjön a hajam?!

2013. aug. 28. 20:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha rendesen pótlod a fehérjét és minden más tápanyagot, akkor nem a vegaság a probléma. Nézd meg, hogy mennyire töredezett alul a hajad és ha nagyon, akkor egy hajvégi vágásra (kb. 1-2cm) jelentkezz be a fodrászodhoz. A nyíratás után nem ajánlom a hajszárító, hajvasaló használatát, mert csak roncsol. Ezen kívül pedig tegyél rá olyan 2 hetente olajas pakolást (én ricinusolajat használok). És nem mosd sűrűn, csak olyan 3-4 naponta.
2013. aug. 28. 21:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs köze hozzá. 2 csajt is ismerek fenékig érő hajjal akik vegák. Inkább az lehet hogy töredezik és ezért nem látod hogy nőne mert a vége mindig letörik. Szóval jobban kéne ápolni. Argán olajos cuccok erre a legjobbak.
2013. aug. 28. 21:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, mit értesz rövid alatt, de ha tényleg egész rövid (váll felett érő mondjuk), akkor nem hiszem, hogy ennyire töredezne, max ha szőkíted, állandóan vasalod, stb.

Amúgy igen, lehet az oka az étrended. Gondolom azzal tisztában vagy, hogy az ember nem húsmentes életmódra lett kitalálva, a megfelelő működéshez szükség van rá. Persze semmi gond nincs a dologgal, amíg minden szükséges anyagot megfelelően pótolsz más forrásból. Szerintem ez nincs meg nálad. A fehérje szükséges, és elég nagy szerepe van a haj növekedésénél is. A tejtermékek pedig nem igazán pótolják, próbálkozz proteinporokkal esetleg. A másik, ami a húsból kell, az a vas. Hiába van a növényekben is, nem mindegy, hogy hemFe vagy nem hemFe. Más a felszívódásuk. A vashiány pedig vérszegénységhez is vezethet, ami szintén gyakori oka az ilyen tüneteknek.

Érdemes lenne egy vérképet csináltatnod, és ha a húsmentes életmódot kívánod folytatni, akkor egy dietetikust is keress fel, hogy segítsen kialakítani egy megfelelő étrendet.

2013. aug. 29. 10:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát elég rövid a hajam.:/ hátul ér a vállamig de elől meg még rövidebb.:/
2013. szept. 3. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!