Lehetséges h attól nem nő a hajam, hogy nem eszek húst?
már nagyon rég óta rövid hajam van és sehová nem nő. minden kipróbáltam, szedtem vitaminokat meg használtam rá gyógynövényeket stb.
Ezért páran azt mondják, hogy az a baj h nem eszek húst. Szerintetek ez lehetséges? Ötletetek van hogy mit tegyek hogy nőjön a hajam?!
Hát nem tudom, mit értesz rövid alatt, de ha tényleg egész rövid (váll felett érő mondjuk), akkor nem hiszem, hogy ennyire töredezne, max ha szőkíted, állandóan vasalod, stb.
Amúgy igen, lehet az oka az étrended. Gondolom azzal tisztában vagy, hogy az ember nem húsmentes életmódra lett kitalálva, a megfelelő működéshez szükség van rá. Persze semmi gond nincs a dologgal, amíg minden szükséges anyagot megfelelően pótolsz más forrásból. Szerintem ez nincs meg nálad. A fehérje szükséges, és elég nagy szerepe van a haj növekedésénél is. A tejtermékek pedig nem igazán pótolják, próbálkozz proteinporokkal esetleg. A másik, ami a húsból kell, az a vas. Hiába van a növényekben is, nem mindegy, hogy hemFe vagy nem hemFe. Más a felszívódásuk. A vashiány pedig vérszegénységhez is vezethet, ami szintén gyakori oka az ilyen tüneteknek.
Érdemes lenne egy vérképet csináltatnod, és ha a húsmentes életmódot kívánod folytatni, akkor egy dietetikust is keress fel, hogy segítsen kialakítani egy megfelelő étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!