Hogyan lehetne eltüntetni? Ugyebár vannak ezek az undorító hízási csíkok.
Na most én 17 éves vagyok és még a vádlimon is észrevettem pár csíkot. Összesen 50 kiló vagyok, és igazából engem nagyon zavar ez a dolog. Legfőképpen a melleimen...
Mit lehetne ezekkel csinálni? :S
Ezeket a csíkokat nem lehet eltünteni, csak kifehérednek...
De vigyázz mert hogyha ezek leégnek napon, akkor az egész bőrödet tönkreteszed...
vannak krémek, amik halványítják, és állítólag a bérescsepp is nagyon jó rá, de eltűntetni nem lehet teljesen, laglábbis ilyen házi módszerekkel.
Elvileg van egy ultrahangos vagy valami hasonló testkezelés, eléggé drága, de azzal kb 80%-ban el lehet tüntetni, szerintem plasztikai sebészt kérdezz meg. ha nagyon-nagyon zavar, akkor ez a végső megoldás...
22/L
A csíkok a kötöszövet szakadása miatt jönnek létre eltüntetni nem lehet
A terhességi csík elnevezés voltaképp félrevezető, striák már a tinédzserkorban is kialakulhatnak hirtelen növekedés vagy a hormonok szeszélyes játéka következtében.
A striákat végleg elmulasztani szinte lehetetlen, de csökkenteni lehet a vizuális hatást. Mint szakértőnktől megtudtuk, nem kell mást tenni, mint rugalmasítani a bőrt.
A stria voltaképp ugyanis a bőr kötőszövetének a szakadása. A kollagén és elasztin rostok sérülnek a bőrben, ezeket kell regenerálni és folyamatosan rugalmasan tartani – tudtuk meg kozmetikai tanácsadónktól, Harangvölgyi Annától.
A csíkok, vagyis striák kétféleképpen alakulhat ki tinédzserkorban: hízással vagy azzal, hogy hirtelen növésnek indul a tinédzser (utóbbi esetben a hormonok is hozzájárulhatnak a striák kialakulásához, az ekkor szerzett csíkok egy része azonban később eltűnhet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!