Kókuszolajt kenjek az arcomra, a pattanások ellen?
Akkor okoskák, elárulom nektek, h a kókuszolajnak enyhe antibakteriális és gombaölő hatása van, ezért gyakran ajánlják pattanásos bőrre. Gondolom a kérdező próbálkozik különféle tonikokkal is a pattanások kezelésére, ami szárítja a bőrét, ezért mindenképp szüksége lenne egy jófajta hidratálóra. A paraffinos, színezett, illatosított kencék helyett pedig az extra szűz kókuszolaj tökéletes választás.
Egyébként antioxidánsokat is tartalmaz, amik segítik a bőr regenerálódását és enyhén fényvédő hatású (a pattanáshegek tovább sötétedése miatt).
Persze a kókuszolaj önmagában kevés a pattanások eltüntetésére.
Nekem zsíros, pattanásos bőröm van, de estére én is kókuszolajjal kenem az arcom. Semmi baja tőle a bőrömnek. Reggelre beszívja, a felesleget meg úgy is lemosom a reggeli arcmosásnál. A pattanásokon én nem vettem észre változást amióta ezzel kenem, de amúgy sem emiatt használom, hanem, hogy hidratálva legyen a bőröm.
20/L
Okoska (4. válaszoló) ismered azt a mondást, hogy "hallgattál volna, bölcs maradtál volna?"
Lehet antibakteriális, ha közben erősen komedogén... (gugli jóbarát, ha bővebben szeretnél olvasni róla)
"Amit mindenképp kerüljünk magas komedogén indexe miatt, az a kókuszolaj és a kakaóvaj. Az interneten keringő legnagyobb tévhit, hogy a kókuszolaj ajánlott pattanásos bőrre. A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, melynek antibakteriális és antivirális hatása van, tehát harcol a bacik, meg a vírusok ellen, ami tényleg fantasztikus, és ezért belsőleg is ajánlott a fogyasztása. Viszont a komedogén indexe 4-es, melyről a marketingesek már nem cikkeznek olyan bőszen, és saját negatív tapasztalataim alapján sem ajánlom pattanásos, mitteszeres bőrre kenni."
Vannak hatásosabb anyagok is a pattanásokra, én azokkal kísérleteznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!