Akne okainak kivizsgálása. Hol? Mennyiért?
Szia! Köszi ezt a hosszú választ:)
Körülbelül 16-17évesen kezdődött, akkor nagyon ronda volt az arcom, aztán fokozatosan javult valamennyit. Tavaly például alig volt 2-3 pattanásom (akkor jártam dermabrázióra is, így a hegek is szépen eltűntek), de egy 2-3 hónapja megint eléggé sok van. Nagyon sok mindent kipróbáltam már rá. Bőrgyógyászhoz is jártam vagy 2éven keresztül... Szedtem rá gyógyszert az elején. Aztán már csak kenőcsöket írt fel rá. Akneroxid, Zynerit, Lubexyl, kentem aknesollal, most egy ideje meg már csak Vermix-et használok. Antibiotikumot is fel akart írni, de azt nem vállaltam be a kemény mellékhatások miatt(Roaccutan). Nem mondom, hogy egyik se ért szart se, mert igenis segítettek, de az a baj, hogy ez csak külső kezelés, ezzel csak a tüneteket kezelem és én az okokat szeretném megszüntetni. Alig több, mint féléve voltam teljes laboron és minden értékem tökéletesnek mondható volt. Ételintolerancia tesztet most akarok majd csinálni. Erős a gyanúm, hogy valamilyen étel(ek) miatt van. Allergiára azért nem gondolok, mert az másmilyen módon megmutatkozna. Nőgyógyászat kizárva, fiú vagyok:)
Fogorvosnál is mikor voltam, nem talált problémát(ami meg volt, azt megoldotta) és én sem érzek semmi olyat, ami alapján gyanakodni kellene(sem érzékenység, sem fájdalom). Ez az endrokinológus viszont érdekes lehet. A dietetikusra viszont nincs szükségem. Valamint sajnos hormonális probléma is lehet... A sport kipipálva. Olvastam olyat is, hogy lelki okai is lehetnek. Ha már itt tartunk, eleve a pattanások is belejátszanak. Van 1-2 problémám és néha elég stresszes helyzetekbe tudok kerülni, nem tudom.
Köszi, de a fogamzásgátlót inkább kihagyom:D
Nincs semmi gond:)
Szerintem igen. Pont ezért érdekes a helyzet, mert semmilyen más tünetem nincs, ami betegségre utalna. Úgyis mondhatnánk, hogy makk egészséges vagyok. Persze a hormonális része még kérdéses... Pár hónapja voltam egy komolyabbnak mondható orvosi alkalmassági vizsgálaton, ahol nem derült ki semmi. Pedig a gégészettől kezdve kellett egy csomó helyre menni...
Sokat olvasgattam pl. a roaccutan-ról és társairól, nem szeretném bevállalni. Rengeteg embernek csak ideiglenesen segített, majd egy idő után ismét csúnya lett az arca. A durva mellékhatásairól meg nem is beszélve.
Pont ez az, hogy csak találgatás. Tavaly nyáron például nagyon szép volt az arcom, alig volt 1-2, és fogalmam sincs, hogy mitől, hogy mit csináltam akkor másképp... Én nem akarok találgatni, hanem az okát szeretném tudni.
Nem tesz valami jót az önbizalmamnak. Nem vagyok egy befordult, siránkozó valaki, de azért csak szar. Pláne, hogy különben elégedett vagyok a külsőmmel, csak ez az egy rondít bele a képbe és ez azért kihatással van az élet bizonyos területeire. Nem részletezem, biztos tudod miről beszélek.
A nyaralás, meg a kikapcsolódás csak rövid ideig segít. Attól még ugyanúgy ott vannak az emberben bizonyos dolgok, problémák, amik továbbra is fennállnak. Valamint a munkám során is érnek stresszes szituációk. Bár ezek ellenére azt gondolom, hogy nálam nem lelki okai vannak.
Nem elég, hogy a fiatalságomat elszúrta, de még most sem tudom megszüntetni. Tisztában vagyok vele, hogy másoknak ennél sokkal nagyobb egészségbeli problémái is vannak, csakhogy engem ez nem vigasztal.
Elég a panaszkodásból, még a végén leírsz egy picsogó kis hülyegyereknek. Köszönöm a segítségedet, rendes vagy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!