Merjek e átállni a szilikonmentes termékekre ha megviselt a hajam? (növesztem)
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy miután lekopik a szilikon a sérült haj letörik. Merjem e kockáztatni?2013. júl. 19. 17:47
1/4 belbolyhocska válasza:
A szilikon nem tesz jót a hajnak. Úgyhogy igen, állj le vele...
Jobb ha a sérült haj ott marad, és nagyobb rész törik le?? Vágass egy kicsit a hajadból 1-2 havonta egyszer. Érdemes otthon hajpakolást csinálni tojásból, mézből és ricinusból.
2/4 anonim válasza:
Próbáld ki, meglátod milyen, és ha nem válik be még mindig vissza tudsz váltani. Egyébként ez tévhit, hogy a szilikonnak le kell kopni. Egy sima szilikonmentes sampon, ami tartalmaz Sodium Laureth vagy Lauryl Sulfate-ot, egy mosással leszedi a szilikont a hajról. Konkrétan letörni sem fog, csak esetleg jobban fog töredezni. Nekem nem vált be a szilikonmentes ápolás, évekig csináltam, rosszabb állapotban volt sokkal a hajam, úgyhogy visszatértem a szilikonokhoz. Fenékig ér a hajam, dús és egészséges, pedig sok szilikont használok rá, ápoló sprayt, szérumot, balzsamot. Egyedül a samponom szilikonmentes, mert attól nem zsírosodik annyira gyorsan a hajam. Én úgy vagyok vele, hogy az én hajamnak kell az a védelem, amit a szilikon ad, és védi a kiszáradástól, úgyhogy én ennél maradok.
3/4 anonim válasza:
Úgy vagyok vele, mint az utolsó. A samponom szilikonmentes csak, utána külön rakok rá szilikonos hajvégápolót.
4/4 anonim válasza:
Én leálltam 2 éve a szilikonról, azóta sokkal egészségesebb, strapabíróbb a hajam :)(mellesleg baromira bedúsult o.O).
Próbáld ki, ha beválik beválik, ha nem akkor visszatérsz a régi szerekhez :)
Az viszont tény, hogy szilikonmentes termékek mellett nem érdemes hajat festeni vagy hővel formázni, mert nincs rajta az a műanyag, ami megvédi a hőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!