Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Durván pattanásos bőrrel mit...

Durván pattanásos bőrrel mit lehet még csinálni?

Figyelt kérdés
Lassan 21 éves leszek és még mindig tele van az egész arcom, nyakam és a fülem mögött is pattanással. Az arcom nagyon durva. Járok magándokihoz és amíg szedtem a gyógyszert amit felírt addig annyira gyönyörűen letisztult, de ilyenkor nyáron nem lehet szedni a gyógyszert. Most írogat fel mindenféle krémeket meg géleket, de egyik se használ. Teljesen tanácstalan vagyok. Semmi értelme bőrdokihoz járnom... Mégis mit csinálhatnék még? Fogamzásgátlót nem akarok szedni.

2013. júl. 10. 23:36
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és a nőgyógyász szerint nem szükséges a hormonvizsgálat...
2013. júl. 10. 23:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Miért nem szükséges szerinte? Szerintem meg nagyon is az. Ne nőgyógyászhoz menj, hanem endokrinológushoz, és ne hagyd, hogy lerázzanak.
2013. júl. 11. 00:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is szükséges lenne meg a bőrgyógyász szerint is. A nőgyógyász szerint a fogamzásgátlótól elmúlnának a pattanások.
2013. júl. 11. 00:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elmúlnának tőle, de lehet, hogy nem. Én nem dobálóznék ilyen felelőtlen kijelentésekkel az orvos helyében. Ráadásul ha kicsit is érzékenyebb vagy, akkor a fogamzásgátlónak durva mellékhatásai lehetnek, attól függetlenül, hogy beválik-e vagy nem. Tapasztalatból mondom. Viszont ez a pattanásosság nálad egy belső dolog, a krémek csak felületes kezelést nyújtanak. Mindenképpen menj el endokrinológushoz, esetleg belgyógyászhoz, ugyanis a dolog sokkal összetettebb is lehet, mint ahogyan nálam is. Nincsenek más tüneteid ezen kívül?
2013. júl. 11. 00:16
 5/10 anonim ***** válasza:
milyen tünetek lehetnek még? :O
2013. júl. 11. 01:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Például menstruációs zavarok. Ezekre rá fognak kérdezni az orvosok...
2013. júl. 11. 11:21
 7/10 A kérdező kommentje:
De, sajnos alig menstruálok. Megjön rendesen midig, d kb. 1,5-2 napig tart. A nőgyógyász nem talált semmi rendelleneset, de azért furcsa, hogy ezek után is azt mondta, hogy nem szükséges a hormonvizsgálat.
2013. júl. 11. 12:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Na erről beszélek. Van, akinek 3 napos a menstruációja, az még belefér, HA mellette nincs semmi más tünete. Neked max. 2 napig tart, és van más gondod emellett, szóval igenis szükségesek a vizsgálatok. Engem is ugyanígy ráztak le a kedves nőgyógyászok. Ezért kell addig menni, amíg nem találsz olyan orvost, aki mond valami olyat, amivel tudsz is kezdeni valamit. Első körben endokrinológust és belgyógyászt ajánlok, és ha szükséges, akkor ők tovább tudják majd szűkíteni a kört. Sok sikert!
2013. júl. 11. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Menjél endokrinológushoz! A fogamzásgátlóra meg a világért se hagyd magad rábeszélni, mert az fogja ám csak a keresztet rátenni a hormonháztartásodra! Ráadásul még ha átmenetileg segítene is, ha abba hagynád, el tudod képzelni miféle csúnya dolgokat művelne veled? :/ Nem ajánlom.

Lehet hogy bizarrnak és furának tűnik, de ajánlok neked valamit. Az én bőröm nagyon olajos, zsíros, ha megmosom utána 5-10 perccel már fénylik, tágak a pórusaim és pattanásaim is voltak. Elkezdtem a reggeli első vizeletemmel átmosni az arcomat. Hát csodákat művel. Nekem bevált (ajánlották), egy próbát szerintem neked is megér! Ha felkeltette az érdeklődésedet, olvass utána. :)

2013. júl. 11. 21:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Anyám mindenáron ráakar beszélni a fogamzásgátlóra, de én nagyon nem akarom. Van orvosismerősünk majd akkor szólok neki, hogy intézkedjen, elég sokat segített már. :)
2013. júl. 11. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!