Jó-e a hajnak a tengeri sós vizzel való öblítés?
Sziasztok!
A neten ezt olvastam:
"Hogyan hat a tengervíz a hajra? Jó hírünk van! A tengervíz nem olyan káros, mint azt a sótól ragadó hajunk tapintása alapján gondolnánk. A merevebb frizura csak a só borította hajszálak miatt van, a haj dúsabbnak hat, de azonnal és végérvényesen kiöblíthető. A folyamatos - mondjuk egész nyáron át tartó - tengervízi fürdőzés és a napsugarak azonban megteszik a hatásukat, a haj kifakul, szárazzá válik. Hogy ezt megakadályozzuk, úszás előtt kenjük be a hajunkat hajolajjal vagy a olyan hajbalzsammal, amiben fényvédő összetevő is található. Ezek megakadályozzák a só behatolását a hajszálakba."Itt: [link]
Amikor sokat vagyok nyáron napfényben, akkor nekem is sokat világosodik a hajszínem és igazán szép (természetes).
Inkább a napfény az, ami világosítja a hajat, de elképzelhető, hogy valamennyire a sós víz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!