Valoban karositja a hajat, ha nem fodraszolloval van levagva?
Figyelt kérdés
Vissza akarok vagni 1-2 centit a hajam aljabol mert toredezett, de se idom, se kedvem elmenni ezert fodraszhoz, hacsak nem tenyleg muszaj. Lesz baja a hajamnak ha sima olloval nyirok bele itthon?2013. jún. 29. 23:02
2/6 anonim válasza:
Attól függ milyen az olló. A hajvágó ollók általában jóval élesebbek az átlagos ollóknál, ezért jobbak. Meg egy hajvágó ollót semmi másra nem szabad használni, csak hajvágásra, szóval még egy cérnát se jó vele elvágni, mert attól is kopik az éle. Ha életlenebb az olló, akkor nem szépen vágja el a hajszálat, és amiatt hamar újra törni fog. Ha van valami jó minőségű nem hajvágó ollód, ami nagyon éles, esetleg jó lehet. Én régen a Fiskars kézimunkaollómmal vágtam a hajam, az nagyon éles. Azóta már vettem egy Fiskars hajvágó ollót, és láttam, hogy azért a hajvágó olló mégis jobb. Nem volt olcsó, de megéri.
3/6 anonim válasza:
Dehogy! Vághatod, amivel akarod. A fodrászoknak sincs mindegyiknek 200.000-300.000 vagy még drágább ollója:)
4/6 anonim válasza:
vegyél nyesőt. kb 300ft, kell bele egy zsilettpenge, és meg tudod vele tépni a hajad végét.
én már évek óta csak így vágom magamnak a hajamat itthon, teljesen egészséges, ápolt kinézete van. mondjuk én havonta akár többször is igazítok rajta, szóval esélye sincs törni :)
kb így néz ki, bár ez egy profibb darab, az enyém sima műanyag, a lényeg úgyis a penge élessége.
5/6 anonim válasza:
én saját bőrömön tapasztaltam, hogy károsítja. Vettem fodrászollót valamelyik drogériában és vágtam vele a hajamból párszor. Nem értettem miért törik egyre gyorsabban. Most már tudom, elmentem a fodrászomhoz, alig vágott belőle pár centit , de az éles ollóval és még mindig gyönyörű a hajam vége, amit a másik ollóval max 1 hétig élveztem.
6/6 anonim válasza:
Hát ha elég éles akkor nem.
Nem azzal van baj hogy fodrász olló-e vagy sem, de a fodrász olló nagyon éles, ezért jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!