Egy 15 éwes lány vagyok és pattanások az arcom. Nem tudnátok ajánlani walami olcsó és jó módszert?
ha nagyon pattanásos, akkor Sotret, bőrgyógyász írja fel, nekem bevált
de nem olcsó, sokáig kell szedni, meg van egy csomó mellékhatása, pl kicserepesedik a szád
Mit csesztetitek, biztos csak lengyel, azért ír w-t. :D
Amúgy a kérdésre válaszolva, mindenkinek más jön be. Elmehetsz bőrgyógyászhoz, ő majd felír valamit, ami nem feltétlenül válik be, de drága.
A Zinerytet és a Lubexilt sokan dicsérik, én mindkettőt próbáltam, és nekem mondjuk nem vált be, de ez egyénfüggő.
Próbálkozhatsz a teafaolajjal és szappannal. A teafaolaj fertőtlenítő hatású és eléggé szárít is, így az olajat közvetlenül a pattanásokra kell kenni. A szappannal az egész arcra használd, csak utána mindenképpen hidratálj.
(Rossmannban, DM-ben, bioboltokban kapható, az olaj 1000 forint körül mozog, a szappan már 400 forint környékén megvásárolható.)
Van még a kénszappan, jó büdös, de olcsó, bioboltokban pl. kb. 400 forintért hozzá lehet jutni.
[link] Az Ilcsi fekete szappanját nem próbáltam, de itt olvashatsz róla véleményeket.
Most, hogy nyár van, napozz, az is segít, de ne ess túlzásba és természetesen smink nélkül tedd. Sőt a nagy melegben lehetőleg kerüld az alapozó használatát.
Igyál rengeteg folyadékot, a cukros üdítőket kerüld.
A csoki és zsíros kajákat is kerüld ha már itt tartunk.
Ha eszel élesztőt vagy csinálsz élesztő pakolást az arcodra, az vitaminnal feltölt és valamit javít a helyzeten. Sok cink és B vitamin kéne neked. Ha már a belső táplálásnál tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!