Epilálásnál miért nő be a szőrszál?
És azért mert az epilátor ugye gyökerestül szedi ki a szőrt... és a lyuk a bőrön hamarabb eltömődik (elhalt hámsejtekkel) vagy elkezd beforrni (elkezd hártyás vékony bőr kialakulni ott) mielőtt a szőrtüsző újra kialakulna és újra kinőne belőle a szőr. Mire a szőr eléri a "húsban" a bőrfelszínt, hogy kinőjön, addigra a luk eltömődik és a vékony szőrszál nem bírja kitolni a szennyezőséket, illetve nem bírja átszakítani a hártyás bőrt, ezért a bőr alatt fordul, kunkorodik, mert nő de nem bír kijutni a bőrből.
Akinek van piercingje, az is tudja, hogy ha kiveszik milyen hamar elkezd behártyásodni a lyuk. Ez a szőrtüszőnél is így van, csak annak idő kell mire újra kialakul és a növekedő szőr eléri a bőrfelszínt. Ez minimum 1 hét, de genetika függő is a dolog.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy eléggé benő nekem, és ha az lenne a megoldás, fokhagymakrémmel is kenegetném. (de mivel eddig nem olvastam róla, egyelőre ezt kihagyom :D)
Most bőrradírt használok rá, és le is fogom borotválni, hátha javít rajta.
A borotvától csak megerősödik, én nem tenném. Én 8 éve borotválkozok, és nagyon megbántam, mert nekem már nincs értelme gyantázni, mert túl erős a szőrös, de ha előröl kezdhetném... :)
Vannak szőrbenövést gátló krémek amúgy, nézz körül Dm, rossmann, müller vagy ilyen helyeken és kérj segítséget. De avonban is vannak ilyen krémek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!