Házi hajpakolás otthon?
Ha jó sampont és balzsamot használ, akkor nincs szükség rá.
Ha meg rosszat, akkor egy pakolás nem oldja meg a gondod.
Ellenben vitamin pakolást rakhatsz a hajadra.
Pakolás a fényes és lágy hajért
Keverj össze három evőkanál tejfölt és egy teáskanál mézet, tedd a száraz vagy félszáraz hajadra, majd csavarj köré törölközőt. Harminc perc után mosd meg a hajad.
Pakolás a dús hajért
Végy egy evőkanál vörösbort, egy evőkanál mézet és egy fél csésze meleg vizet, majd keverd össze őket. A pakolást tedd a száraz vagy félszáraz hajadra, majd csavarj köré törölközőt. A készítményt száradásig hagyd fent, majd moss hajat.
Pakolás zsíros hajra
Verj fel egy tojásfehérjét, majd vidd fel a félszáraz hajadra. Hagyd fenn száradásig, majd mosd meg a hajad.
Pakolás száraz, sérült, igénybevett hajra
Verj fel két tojássárgáját és egy tojásfehérjét, majd adj hozzá egy evőkanál mézet és egy teáskanálnyi citromlevet. A pakolást vidd fel a száraz vagy félszáraz hajadra, csavarj köré törölközőt, majd hagyd hatni tíz percig. Végül mosd meg a hajad.
Én a ricinusolajat próbáltam, jótékony hatása az,hogy erősebb lesz tőle a hajad, fényes, és puha, szóval pont azok amiket te írtál,de hogy mennyire segíti elő a zsírosdást azt nem tudom, nekem nem volt azzal sem baj,de havonta max 2szer használom.
Én tudok egy nagyon jó hajpakolást, ami otthon is elkészíthető.
Hozzávalók:
-1 jól megrakott, le nem csúrgatott teáskanálnyi méz.
-1 evőkanál (vagy kicsivel kevesebb rövid hajra) ricinus olaj.
-1 fél evőkanál oliva olaj.
-1 kevés szőlőmag olaj (nem kötelező, de jó havan benne).
-Pár csep, de azért ne olyan kevés, citromlé.
-Tojás sárgája és fehérje, arányosan a többi hozzávaló mennyiségével.
Természetesen arányosan lehet több és kevesebb is, ez most nagyon rövid 1-2 cm-s hajra írtam. Fiúk és lányok is használhatják.
Elkészítési szabály, talán egyedül, hogy a végén jól dolgozzuk össze és ha a fejre teszed, egyenletesen oszlasd el és maszírozd sokáig, kerüljön mindenhova.
Remélem tudtam segíteni, bár régi kérdés, de most karanténban is aktuális lehet. :-) Szerintem jobb mint a kapitalista, multis hányások...
Jobb lesz a haj, segíti a növekedést, egyrész, mert nem töredezik vissza, másrészt pedig gyorsítja a folyamatot, ezen kívül egészségesebb lesz a haj és a szerkezete is javul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!