Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A legrosszabb esetben mi...

A legrosszabb esetben mi történhet a hajával? (többi lent)

Figyelt kérdés
A hugom naponta 3-4x vasalja a haját már töredezik meg fénytelen...mondtam neki hogy ez igy nem lesz jó de nem hadja abba!Mi lesz ennek a vége?Teljesen tönkre mehet a haja?

2013. jún. 10. 22:45
 1/7 anonim válasza:
Teljesen nem, de nagyon rövidre fogják vágatni ... mert az elhalt haj...s újra nő az egészséges haj :)
2013. jún. 10. 22:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Kiszárad a haja, letöredezik, ronda szálkás lesz mivel szétégeti teljesen. De hát az ő baja... ha nem hallgat rád akkor legyen ronda haja, majd észre fogja venni ő is idővel.
2013. jún. 11. 09:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Először el kezd kiszáradni, fénytelenné válni, majd a vége elkezd töredezni. Utána már nem csak a hajvégek állnak ketté (rosszabb esetben 3-4 vagy több felé), hanem a hajszál közepén is akár. A történet vége az lesz, hogy fésülködés közbe vagy akár ha már végighúzza rajta a kezét le fog töredezni, szakadni a haj.

Sajnos én ezt mind átéltem 15-16 éves koromban. Akkor jöttem rá, hogy mekkora kárt tettem a hajamban, mikor megakartam növeszteni, de nem tudtam, mert folyamatosan törtek lefele a végek és nemhogy hosszabb, hanem rövidebb lett. Persze a vágás sem segített, mert akkor kb kopaszra le kellett volna vágni a hajamat, mert az, hogy levágott a fodrász a hajamból 5-10 centit, az nem segített semmit sem, mert a fölötte lévő hajrész is szét volt égetve és fodrász után pár nappal a végei azoknak is szétnyíltak. 2-3 havonként jártam a fodrászhoz és folyamatosan vágattuk a végét.

Bár nekem még rátett az is egy lapáttal, hogy lilára volt festve az alja és azzal szenvedtem, hogy megszabaduljak tőle, de sehogysem ment, mert mindig kikopott a ráfestett aranybarna alatt (az eredeti hajszínem világos aranybarna). Elegem lett és középbarnával befestettem és attól meg fekete lettem, de legalább nem látszott a lila és 3-4 hónap elteltével a hajszínemhez közeli árnyalatra kikopott és így le tudtam vele együtt növeszteni. Na de a festéktől is száraz lett a hajam.

Elkezdtem hajmosás előtt ricinusolajat és olívaolajat tenni a végére és hajvitamint szedni. 2 év egészséges mellig érő hajat tudtam növeszteni. Most viszont már 21 vagyok és már 1-2 éve nem vasaltam ki a hajamat, mert alapjáraton egyenes.. nem is értettem, hogy miért kezdtem el vasalni.. talán mert akkor jött divatba és minden barátnőm megkapta az első hajvasalóját. Azóta soha többet. Most már derékig érő, egészséges hajam van és nem teszem ki semmilyen fizikai és kémiai kárnak.

A húgod is majd szépen lassan rá fog jönni, hogy tönkreteszi a haját. Az egészséges haj éke a nőnek.

2013. jún. 11. 11:16
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2013. jún. 11. 11:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Hármas hozzászóló, milyen jó lenne, ha a soraidat mindenki olvasná, aki ész nélkül vasalja a haját! Nem gondolja senki, mennyi kárt okozhatnak vele.
2013. jún. 11. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok

Elképzelésem sem volt annyi idősen, hogy ekkora kárt fogok vele magamnak csinálni. Ha mindezeket előre tudom, biztos hogy nem megyek bele ebbe a divathullámba. De a hibáinkból tanulunk :)

2013. jún. 11. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:
A 3. válaszolónál a pont! :)
2013. jún. 11. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!