Miért nem "szabad" úgy szolizni hogy világos (szőke) hajad van?
Mert ezekhez általában világos bőr is párosul, amire károsabb hatással van a napfény, mert kevés pigmentet tartalmaz, és könnyebben ég le, mint barnul.
De mértékkel nyugodtan napozhatsz, én is világos bőrrel büszkélkedem, és nyáron sosem szoktam huzamosabb ideig a napon maradni, de mégis van egy bronzos színem. (én mondjuk valami csoda folytán könnyen barnulok, bár nem célom...)
Jól van drágáim, Anyukám szőke kék szeműként, rendszeres szoliba járóként bőrrákban haldoklott évekig, azt hiszem elég sok szakirodalmat olvastam a témáról, és elég sok orvossal beszéltem a kórházban, hogy biztosan tudjam, miszerint 65%-kal nagyobb a bőrrák kialakulásának az esélye világos szemmel és hajjal, de pontozzatok csak le.
Egyébként ha elkezdtek gondolkozni; az evolúció, azaz törzsfejlődés oka, hogy ne pusztuljunk el, magyarul Afrikában is azért alakult ki a sötét szem/bőr, hogy a forró napsugárzásban ne pusztuljon ki az emberiség.
Édesek vagytok. Ez nem a leégésről szól.
Az utolsó válaszolónak abszolút igaza van!
A világos hajhoz (itt ugyebár a természetes hajszínről van) és kék szemhez általában világosabb, érzékenyebb bőr társul. A bőrrák kialakulásának kockázata eleve nagy azoknál, akik rendszeresen szoliznak, viszont az érzékeny, világos bőrűeknél ez hatványozottan jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!