Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Master nails 3in1 primer után...

Master nails 3in1 primer után bond, rá építő zselé, de hogyan tovább, ha gél lakkot szeretnék rákenni? Zselét kell fixálni? Zselére kell alapozólakk vagy mehet a színes géllakk?

Figyelt kérdés

Gyengék a körmeim, ezért kéne vékony réteg zselé a saját köröm erősítésére a géllakk alá. Néhány nap alatt mindig felválik és nem értem miért.

Anyukámnak ha csinálom, simán bírja 4 hétig felválás nélkül, de nekem folyton felpattogzik. Szerintem nem rossz alapanyagokkal dolgozom: master nails 3in1 primer, nsi bond, diamond nails alapozó- és fedőlakk, CN builder clear I. zselé vagy gumi zselé, a géllakkok diamond nails, moonbasa nails, CN.

A körömvégeken válik fel, pedig megreszelem a szabadszéleket és odafigyelek rá, hogy oda is ráhúzzam a géllakkot (alap, szín, fedő).

Ha ezekkel az alapanyagokkal dolgozom, mit milyen sorrendben csináljak, hogy tartós legyen és ne váljon fel?

2013. máj. 25. 21:30
 1/6 gabriell88 ***** válasza:

Ugyan az az előkészítési folyamata , mint a műkörömnek.

Feltolod a szarupárkányt,kitisztítod a kaparóval, levágod a felesleget.majd buferral bolyhozol,vízelvonó,zsírtalanító,majd a primer.Én kettőt is használok, egy savasat és egy sav menteset.Jöhet az építés, felhordod az anyagot, ügyelve, hogy ne érjen bőrhöz, mert felváláshoz vezet.Zselénél lámpában köteted,porcelánnál egyértelmű, ha levegőre kötősöd van.Ha zselé, le kell fixálni.Majd újra felbolyhozni, de 180-as reszelővel szoktam és nem buferral, azzal csak finomítom a reszelés után..Alapot teszek alá, nekem 2 az egyben van alap és fedő is egyben(színtelen)2 percig köttetem,majd jöhet a szín,szintén 2 percig köttetem majd a minta(ha akarsz) és végül fedem.Minden rétegnél a köröm végét is le kell kenni(szabad szél)vagyis le kell zárni, természetesen itt is ügyelve, hogy bőrre ne kend.Az utolsó réteget 4 percig lámpázom, majd fixálom és vala, kész is

2013. máj. 25. 21:48
 2/6 gabriell88 ***** válasza:
ha egy színű, akkor érdemesebb legalább két réteget feltenni van, hogy 3-at is, hogy kiadja az igazi színét, természetesen rétegek között lámpázom 2 percig
2013. máj. 25. 21:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem csak 3in primerem van, ami gombaölő, tapadást elősegítő, vízelvonó egyben. Erre szoktam nsi bondert kenni, rá színtelen alaplakk, színes lakk és még egyszer színtelen lakk és fixálás. Valahogy mégsen elég tartós. Ha nincs alatta zselé, akkor is felválik, ha van, akkor is. Szinte egyben lejön az egész, pedig bolyhozom és portalanítom a körmöket és aztán jönnek ez előkészítő folyadékok. Persze magamnak más csinálni, mint másnak, de nem értem, mit csinálok rosszul, ha anyukámnak simán hiba nélkül fenn marad 4 hétig is és csak a lenövés miatt kell újra csinálnom.
2013. máj. 25. 22:01
 4/6 gabriell88 ***** válasza:
Attól is függ ám, milyen munkakörben dolgozol, mennyire igénybe vett a kezed.A leírtak alapján jól csinálod,másra nem tudok gondolni vagy nem elég a lámpázás neki.Próbáltad már, hogy több ideig lámpázod?
2013. máj. 27. 12:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Irodai munkát végzek. Az utolsó réteget általában 4 percig lámpázom, utána fixálok.
2013. jún. 3. 19:46
 6/6 Horváth Dorottya18 válasza:

Sziasztok

Én is úgy csinálnám a körmöm h zselé és utána gél lakk de annyi kérdésem van hogy miután megvolt a színes gél lakk utána átlátszó alap és fedő gél lakkal lehet fedni?

2014. aug. 4. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!