Van tapasztalatotok SKINOREN és Duac arckrémmel kapcsolatban? (Pattanások és hegek témában bármi érdekel. ) Legyetek szívesek és írjatok ha érdekeltek vagytok/voltatok a témában.
Régóta pattanásos vagyok.Sokszor már majdnem "megőrülök" miattuk. A bőrgyógyászom most ezt a kombinációt ajánlotta(fent).
A gyógyszeres kezelést pedig ősszel akarja elkezdeni. Rengeteg szörnyűséget olvastam a tablettákkal kapcsolatban. Ez is érdekelne.
Hegeket,piros foltokat el lehet tüntetni valahogy?
Ha esetleg tudtok bevált "praktikákat" vagy bármit a témával kapcsolatban kérlek írjátok meg.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia!
Nekem nagyon csúnyán pattanásos volt az állam és a homlokom. Elmentem bőrgyógyászhoz, és nekem a Duac gélt írta fel. Azt mondta, hogy semmilyen más szert ne használjak a bőrömre, csak a Duac gél. Csak vízzel szoktam arcot mosni, jó alaposan, de nem dörzsölöm a bőrömet! Arra is oda kell figyelni, hogy ne érdes törölközővel töröld szárazra az arcbőröd, mert az is árthat. Semmivel nemm radírozoma bőröm (még a természetes cukor+víz kombinációval sem).
Mielőtt elkezded alkalmazni a Duac gélt, a betegtájékoztatót mindenféleképpen olvasd el, mert fontos dolgok vannak leírva az alkalmazásával kapcsolatban!
De leírom Neked a leglényegesebbeket:
1. Naponta maximum 2x, de szerintem az a legjobb, ha csak 1x használod, s le is írom, hogy miért: a Duac gél nem "bírja" a természetes fényt, ezért:
2. Az a legjobb, ha csak lefekvés előtt kened be, VÉKONYAN!
3. Ne csak a pattanásaidra tegyél krémet, hanem az egész pattanásos bőrfelületre!
4. Sok véleményt olvastam róla annak idején, mikor nekem is ezt írta fel a bőrgyógyász, és sok helyen olvastam, hogy arra panaszkodnak, hogy nagyon kiszáríja a bőrüket. Ezért fontos, hogy nem szabad túlzásba vinni a krém alkalmazását! Nyilván mindegyikünk a gyors gyógyulást akarja látni, de hidd el, többet érsz elazzal, ha igaz pár nappal tovább tart a kúra, de szép bőröd lesz, minthogy magadra kensz rengeteg krémet, aztán többet ártasz vele a bőrödnek, mint hasznot...
5. Tehát én este bekenem az arcom vele vékonyan, reggel pedig felkelés után azonnal lemosom sima vízzel (nem forró, nem is jéghideg, hnem langyos), hogy ne érintkezzen a napfénnyel.
Én egyébként kevesebb, mint 2 hete használom, és nagyon helyrehozta a bőröm, (szinte) minden pattimat eltüntette, és a piros foltok is teljesen elhalványultak. Úgy gondolom, hogy mág pár napig kenem, aztán abbahagyom, és majd ha maximum megint előjönnek, újra elkezdem alkalmazni.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!