Nem vágatom a hajam, mégis rövidül. Mit tegyek?
a vágást el akarom kerülni,mert az a cél,hogy minél hosszabb legyen. Egy időben folyamatosan vágtam a végét,hogy frissüljön,de ugyanúgy továbbtört,ezért eldöntöttem,hogyha
úgysem használ a vágás akkor inkább nem is vágom,így legalább hosszú lesz. De hát nem akar nőni..sőt.
Ha nem vágatod, akkor sajnos nem fog nőni. Magadnak is vághatsz 1-2 cm-t a végéből. Nem kell sokat, de rendszeresen kell vágni. Ha növeszted, akkor is érdemes 3-4 havonta 1 cm-t. A vágás a hiedelemmel ellentétben nem a növekedést serkenti. Valószínűleg most is nő, csak mindig letörik a vége. Ha régebben vasaltad, akkor az az igazság, hogy addig nem lesz egészséges, amíg le nem nő az egész hajad, ez évekig tart, ha hosszabb.
A szilikonmentes termékek nem védik a hajat a károsodástól úgy, mint a szilikonosak, ezért én inkább azt használnék. Egyébként én voltam úgy, hogy nem vágattam egyáltalán vagy 4 évig a hajamból. Nagyon ronda volt, el volt vékonyodva, és évek alatt összesen nőtt 5-10 cm-t. Elkezdtem vágni, utána lett sokkal hosszabb meg egészségesebb. Először havi szinten vágtam 1 cm-t. Annyit nő a haj egy hónapban nagyjából, így nem lett rövidebb a hajam, de legalább folyamatosan szabadultam meg a roncsolt végektől. Később, mikor egészségesebb lett, áttértem a 3 havonta vágásra, és akkor rendesen nőtt.
Mindenképpen muszáj pár havonta elmenned frissítő vágásra, mert a haja törni kezd majd és egyre feljebb halad a törés. Valamint a töredezett haj az egyik legigénytelenebb dolog egy lányon.
Most menj el a fodrászhoz és kérd meg, hogy vágja le az összes töredezést. Ha csak egy kis részét vágatod le, akkor ugyanúgy továbbtörik majd. Ha megszabadultál a roncsolt résztől akkor pl mehetsz 3 havonta 1 centis frissítő vágásra. Így a hajad továbbra is nőni fog, de közben egészséges is marad.
kend be ragasztóval...
komolyan, szerinted van valami megoldás az ollón kívül?
elárulom, nincs.
egyetlen egy hajvégápoló sem fogja összetapasztani a töredezett végeket.
vagy levágatod, vagy sopánkodsz még egy sort, hogy egyre rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!