Gyanta vs. Borotva? A tobbi lent
Nem tudom mióta, már nagyon régóta. 12 éves koromtól kezdve talán. Eddig borotvát használtam, de átálltam az epilálásra és gyantázásra, fáj ugyan, de sokkal tovább marad sima.
Én is a meleggyantát ajánlom a hideggel szemben, viszont idegesítő, hogy elég hamar kihűl.
Ez attól függ.
Mivel éred be, mennyire tűröd a fájdalmat, mennyire érzékeny a bőröd, mennyire zavar, ha gyakrabban kell szőrtelenítened? És persze milyenek az anyagiak.
Mert a gyanta sokkal tartósabb, mint a borotválás, viszont nem mindenkinek a bőre bírja és nem mindenki bírja a vele járó fájdalmat. És ez drágább módszer.
A borotva kevésbé tartós, durvábbá teszi a szőrt, sűrűn kell csinálni, de jóval olcsóbb és fájdalommentesebb eljárás, mint a gyanta.
Én borotvát használok, nekem az a jobb. Érzékeny a bőröm, a gyantázástól kipattog iszonyatosan és ha nem muszáj, nem kínzom magam. De tény, hogy hetente 2-szer kell csinálni. De hozzáteszem, hogy mivel nagyon gyorsan nő személy szerint a szőr rajtam, így a gyanta sem sokkal tartósabb nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!