Mitől pirosas az arcom? (Nem azért mert leégtem, mindig ilyen) Hogy lehetne normális bőr színe?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 30. 19:30
2/10 A kérdező kommentje:
nem! rendbe van a testsúlyom, sportolok is
2013. ápr. 30. 19:50
3/10 A kérdező kommentje:
am, gyerekkorom óta ez van (most 22 vagyok)
2013. ápr. 30. 19:50
4/10 anonim válasza:
hát, akkor ezzel szerintem nem nagyon tudsz mit csinálni.. gondolom most a melegben még rosszabb :/ esetleg alapozóval kicsit elrejtheted, de szerintem aranyos ha egy lánynak pirospozsgás az arca :)
5/10 anonim válasza:
a magas vérnyomás jele is lehet. gondolom ha télen is piros, akkor nem a bőr színe piros, hanem inkább túl "átlátszó" a bőröd. inkább napozz óvatosan, és a barnaság majd elfedi a pirosságot. szerintem.
6/10 A kérdező kommentje:
igen, szerintem is túl átlátszó a bőröm. viszont a vérnyomásom nem magas, nem attól van
2013. ápr. 30. 20:32
7/10 anonim válasza:
akkor barnulj! az sok mindent elfed!
8/10 anonim válasza:
Rosacea dermatitisz? Akkor nagyon nem kéne barnulnod...
9/10 anonim válasza:
valószínűleg rosacea-s vagy. [link] itt olvashatsz róla, ha ismerősek a tünetek vagy valami, akkor olvass utána, mit érdemes tudni róla, használni, vagy ilyesmi. Amúgy a piros bőrt korrigálni lehet zöldes árnyalatú hidratálóval, ezzel optikailag normális színű lesz. Ha sminkeled magad, akkor is vannak züldes korrektorok, illetve mindenképp inkább sárgásabb árnyalatú alapozót/bb-t ajánlok, mert a rózsaszínes még jobban rájátszik erre. Krémed lehetőleg alkoholmentes és illatanyagmentes legyen, mert ez a betegség sokszor jár együtt száraz-vízhiányos-érzékeny-tinikorban száraz+pattanásos bőrrel. Ha lehet, ne használj semmilyen agyonreklámozott garnier meg nivea, stb szart, mert ez okozója lehet a problémának. A rosacea komoly dolog, legenyhébb esetben valamilyen nyugtató+ápoló natúrkozmetikum(!) krémet ajánlanék, nézz körül krémmánián.Olcsóbb fajtából vannak a dmnek sajátmárkás natúr cuccai, de jó a biola, a schaebens (ennek nem tipikusan rosaceara van kialakítva a terméke, de a hidratálói jók. A problémás bőrre való krém is simán jó lehet a bőrödre, ha picit problémásabb), stb. Gyógyszertárban is kereshetsz krémeket, ha nagyobb a baj. Az összetevőket is mindig nézd át, nehogy allergiás legyél, mert az tovább súlyosítja a problémát, néha az ilcsinél vannak ilyen gondok. Amennyiben súlyosbodik a baj, érdemes kozmetikushoz/bőrgyógyászhoz járni, de az ő szavuk nem szentírás, ezért fontos, hogy végezz egy kis kutatómunkát:) Remélem megoldódik a baj:)
10/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok bocsi, de ha bebizonyosodik, hogy rosaceas vagy, vagy ennyire érzékeny a bőröd, akkor direktbe napozni nem kéne sokat:/ Ha mégis napozol, akkor rendes fényvédővel és nem a déli órákban, mert ettől tovább súlyosbodhat a baj. Főleg, ha nem rosaceas vagy, hanem érzékeny bőrű, mert ez a bőrtípus a napon is hamarabb leég (ami ugye nem jó, mert még pirosabb leszel), de persze van kivétel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!