Az igaz hogy nagyvárosok felett akkora szmogréteg van hogy nem éri meg napozni mivel a nap "jótékony" hatásait megszri és nem engedi át?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 27. 11:20
1/3 anonim válasza:
Hát szerintem mindenképpen érdemes napozni mert bár amit írtál van valami de napozás közben D vitamin jut át a szervezetedbe és ez segít (még a szmogréteg ellenére is) pl.: a csontjaid egészségében de nem tudom így fejből mindet csak hogy a D vitaminnak egy csomó jótékony hatása van. Ha 70 évesen is babaőrt akarsz , na akkor kerüld a napot csak hát akkor lesz mindenféle csont/porc problémád. Úgyhogy szerintem sütkérezz nyugodtan :)
2/3 anonim válasza:
Egyetlen jótékony hatása a D vitamin termelődés segítése. Ehhez pedig elég napi 10-15 percet átlagos napfényben (tehát nem is a tűző napon) tölteni. A többi hatása inkább káros. A szog meg inkább ködös időben erős, akkor meg nem napozik senki, mert nem süt a nap.
3/3 anonim válasza:
szerintem az én egyik hozzászólásom ihlette a kérdést.
ha nem hiszed el, járj utána. csak a saját tapasztalataimat mondtam el. anno nyaranta sokat bringáztam bp-en, de nem igazán égtem le még hosszú órák után sem. max egy enyhe színem lett. a tengerparton vagy a Velenceitó partján viszont 1 nap alatt nagyon szép barna leszek.
Gárdonyban 1 óra alatt lent vagy, kocsival fél óra elég hozzá, és sokkal jobb a levegő is, nyugisabb, és még pancsolhatsz is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!