Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Visszanőnek azok a hajszálak,...

Visszanőnek azok a hajszálak, amik az olajos hajpakolásoktól kihullottak?

Figyelt kérdés

Óriási hibát követtem el akkor, amikor belefogtam abba, hogy olajat fogok tenni a fejbőrömre. Ricinusolajat, olívaolajat, kókuszolajat.. stb. bármilyen olajat tettem rá 1-1 hajmosásnál 200 szál hajam kihullott. Nap közben egyáltalán nem jött ki hajam, mindig csak akkor tapasztaltam hajhullást, amikor az olajat kentem fel a fejbőrre, hajamra, illetve mostam le róla. Kellett egy idő, mire rájöttem, hogy ettől van. Azonnal abba is hagytam. Hajmosáskor már csak 4-5 szál jön ki, ami szerintem teljesen természetes.

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek visszanőnek azok a hajszálak, amik kihullottak a pakolások miatt?

Valaki járt már így?

2013. ápr. 21. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Vissza fog nőni, ahogy pl egy őszi hajhullás után is visszanő a hajad.

Azt azért megkérdezném, hogy konkrétan hogyan használtad ezeket az olajokat? Meddig hagytad a fejbőrödön és egészen pontosan mikor kezdted el használni?

2013. ápr. 21. 15:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, most egy kicsit megnyugodtam.

Januárban kezdtem el használni egészen március végéig heti 2x. 10ml ricinushoz adtam 10ml olívát vagy kókuszolajat, mikor melyikhez volt kedvem. Ezt felmelegítettem, hogy hígabb legyen és langyosan belemasszíroztam a fejbőrömre és az egész hajhosszba. Nem dunsztoltam be, hanem csak simán felcsatoltam. 4-5 órán keresztül hagytam fent általában, de volt olyan is, hogy csak 30-60 percig tudtam, akkor is kb 50 szál hajam kijött tőle. Pedig úgy hallottam, hogy sokan hajdúsításra használták és bevált nekik. Nálam pont az ellenkezőjét mutatta :/ Így sincs kevés hajam, viszont sokkal több volt, mielőtt elkezdtem használni :( Annyira bánom!

2013. ápr. 21. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Jaj szegény, nagyon sajnálom :( igen, nekem pl épp hogy dúsabb lett a hajam, de egyébként mikor ősszel akartam használni, akkor az őszi hajhullásra igen csak rásegített, így azt mellőztem. Ezért is kérdeztem rá, hogy konkrétan mikor használtad, mert ha ősszel ,vagy esetleg konkrétan most tavasszal, akkor lehet eleve az évszaki hajhullás volt az, amit tapasztaltál, és amire még egy lapáttal rá is tesz. De ha január, akkor nem hiszem, hogy erről van szó. Úgy látszik tényleg nem mindenkinek a haja bírja ezt az olajos dolgot.

De tényleg ne aggódj, vissza fog nőni! Próbálhatsz hajszeszeket is ha gondolod, bár most, hogy itt a tavasz, hamarosan jön a friss gyümölcs és zöldség szezon is, tessék minél többet enni belőlük a vitaminok miatt! Jó haj-vissza-növesztést kívánok :)

2013. ápr. 21. 15:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Nagyon népszerűek ezek az olajak mostanában, de sajna tudni kell, hogy mindenkinek más a haja illetve a fejbőre és ami X embernek jó, nem biztos, hogy neked is az lesz. Lehet a te hajhagymáid nagyon gyengék voltak és csak tortúra volt nekik az olaj.

Általában egy enyhe hajhullás után is visszanőnek ezek a szálak csak sajna az jó pár év mire eléri a hajad mostani hosszát :/

2013. ápr. 21. 16:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is ugyanebben a cipőben jártam. 2-3 éve december elején kezdtem használni a ricinust (szóval nem ősszel vagy tavasszal), hajnövesztésre. Persze semmivel sem nőtt gyorsabban. 4 hónapig használtam, és mosás után rengeteg hajam hullott ki tőle (amúgy nem szokott sok lenni, pár szál). Miután abbahagytam visszanőttek a hajszálak, de közel egy év kellett, mire normálisan néztem ki, mert egész tincseket alkotott az új haj, ami mindenhonnan kiállt a fejemről, ahogy össze volt kötve a hajam. Rémálom volt az egész. Pedig nagyon hosszú, baromi dús, egészséges hajam van, úgyhogy a ricinustól csak rosszabb lett. Azt ne is említsem, hogy miután 2-3x kellett kisamponozni az egészet egy csomó sampon fogyott és kiszáradt úgy a hajam, hogy csak néztem. A fejemen meg sokkal hamarabb zsírosodott.

Elég szkeptikus voltam, mikor kipróbáltam, de azért reméltem, hogy használni fog, mégis ilyen rossz volt.

2013. ápr. 21. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:
bármi ilyesmit teszel vele természetesen visszanő. Csak nagyon drasztikus, hő, sugárzás hatására sérülnek meg úgy a matrix sejtek hogy ne termeljen újra szálat.
2013. ápr. 21. 21:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Aranyosak vagytok. Most már teljesen megnyugodtam akkor, nem aggódom tovább. A hajamat semmiféle hőnek, sugárzásnak nem teszem ki. Próbálok kerülni minden káros dolgot :)
2013. ápr. 21. 21:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!