Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Minden napos hajmosás helyett...

Minden napos hajmosás helyett bármi. Rövid hajra?!

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon gyorsan zsírosodik a hajam, ezért úgy érzem, minden nap meg kell mosnom, hogy ne tűnjek ápolatlannak. Tudni kell, hogy elég rövid a hajam, viszont homlokba lógó frufrus fazonja van, tehát elég feltűnő ha le van lapulva vagy ami a leggyakrabb, hogy elöl külön-külön tincsekbe áll.. Effektíve nem is dús, ezért is vágattam le már jó 4 éve, mindig szoros lófarokban volt.

Viszont tudom, hogy nem egészséges, csak fokozza a zsírosodást a túl gyakori mosás, de már kifogytam az ötletekből. Száraz sampont nem találtam, jelenleg egy kifejezetten minden napos használatra készített gyógynövényes sampont használok. Az arcbőröm szintén ilyen zsíros típusú, gondolom részben ez is az életkoromnak tudható be, igyekszem tonikozni reggel és este, de hát ha a hajam a homlokomba lóg, még hamarabb lesz zsíros.. próbáltam már azt is, hogy nyáron/szünetekben nem mostam meg 1-2 hétig, de hát pár nap múlva már katasztrófa volt, mellesleg elég rendesen viszketett..:D

Van valakinek bevált módszere, samponja, ráolvasása, bármi, ami segít, hogy ne kelljen minden nap kínlódni vele? Egyrészt időigényes, másrészt tényleg nem csak egy rigolya, eddig aki próbált leszoktatni róla és meglátta a 2 napos hajam, mind egyetértett, hogy az igénytelenség jele lenne így utcára lépni.

Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett..:) És köszönöm előre is!

18/L

2013. ápr. 11. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Én csak a saját esetem tudom leírni. Szintén nagyon zsíros, gyakran mosom, heti 3x, de nyáron minden másnap mindenképpen meg van mosva, ez 4 alkalmat is jelent egy héten. Szintén kipróbáltam mindent, száraz sampontól kezdve, a nem-mosom-csak-egy-héten-egyszeren át a kénes samponig, és semmi nem használt. Végül elmentem magán bőrdokihoz. S tudod mit mondott? Hogy bizony létező "probléma" az alapjáraton zsíros fejbőr, mellyel nem lehet mit kezdeni. Ahogy az arcbőröm faggyútermelését sem fogom kompenzálni azzal, hogy nem mosok 2 hétig arcot, úgy az a fejbőrnél sem lehetséges. Akinek genetikailag ilyen tehát az nyugodtan mossa gyakran, ha úgy esik jól, csak arra figyeljen, hogy a lehető legkímélőbb samponnal (tehát ne egy Head&Shoulders-el) tegye azt, s lehetőleg azt is hígítsd. Nem tudom nálad mi a helyzet, de 18 éves vagy, igencsak benne még a kamaszkorban, fiatal felnőtt korban, amire különösen jellemző a zsíros bőr amúgy is. Ha az arcbőröd is zsíros tehát, akkor vagy a korod miatt vagy genetikailag olyan a hajad is, amivel nem tudsz mit csinálni.

*Persze olyan is van, hogy a nem megfelelő táplálkozástól, gyakori hajmosástól stb zsíros vkinek a haja, de az már egy másik történet.

2013. ápr. 11. 17:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Kevés olajjal keverj össze citromlevet. Vattatamponnal 10-15 percig masszírozd a fejbőrt vele naponta. Egykét óra múlva, ha kell megmoshatod. De jobb, ha nem mosod meg néhány napig.
2013. ápr. 11. 17:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen hajam van. Tudod mi vált be?Házi készítésű tojássampon! + Hajlakk,hajhab kerülése.

Ha rendszeresen tojássampont használok 2 hét alatt már beáll a faggyútermelésem,és 1 nap helyett 3-4. napon is teljesen tűrhető,nagyon picit zsíros de nem is látszik csak ha nagyon szemügyre veszik.

Ami nálam kész csoda!!! Főleg azért,mert(tudom szégyen) de még nem sikerült teljesen leszoknom a cigiről, és héba-hóba főleg bulikba szoktam szívni. De rajta vagyok a dolgon. :) Ja,és minden nap sportolok is,szóval rengeteget izzadok. Ez az egy dolog hatott,én is kipróbáltam mindent.

Receptem(egyszerű):

2 tojás szükséges hozzá.

Illóolaj,hogy ne tojás illatú legyen a hajad. Én levendulát vagy mandarint csepegtetek bele(5-10 csepp). Szépen elfedi a tojás szagát,nem büdös a hajam.

Esetleg egy-két csipetnyi szódabikarbóna,de ez nem szükséges,csak jobban habosodik tőle a tojás.

Elválasztom a tojás sárgáját,és fehérjét,két külön tálba teszem.

A sárgájához adok almaecetet(2 ek) VAGY citromot(2 ek) esetleg 1-2 csipet szódabikarbónát. Csepegtetek bele annyi illóolajat,hogy jó illata legyen. Mivel a sárgája megy először a hajra,nem fontos hogy jó illata legyen,inkább majd a fehérjébe kell több illóolaj. Verd fel,hogy habos állaga legyen,így pont olyan mintha sampont kennél a hajadra,ugyan olyan egyszerű eloszlatni.

Rákened a száraz hajadra,bedunsztolod(folplack,akár fólia)10-15 max 20 percre.De van aki még kevesebbre szokta.

Fehérje:

Habbá vered,csepegtetsz bele illóolajat(levendula,eukaliptusz,ylang-ylang,rozmaring amelyik szimpatikus,olvass utána melyik mire jó,a rozmaring úgy tudom kifejezetten jó zsírosodásra)5-10 csepp,annyi hogy finom illata legyen.

Mivel már öblítetted a hajad az előző adagtól és vizes,ezt nyilván vizes hajra kened már fel. :)

Ez lesz a balzsamod. A fehérje nélkül túlságosan kiszárítaná a hajadat a sárgája,de így pont tökéletes lesz,szép fényű,könnyen fésülhető,puha haj az eredménye.5-10-15 percig a hajadon hagyod,ahogy időd engedi.

Ha nagyon sietsz valahová,vagy kevesebb macerát akarsz,a kettőt össze is keverheted és úgy is felmehet a hajadra.Így is 5-10-15 percig.

Nekem is nagyon kevés,brutálisan vékony szálú hajam van,ha korán reggel megmosom,késő estére már zsíros.Mellig érő. Ez a tojás dolog tényleg hat!Ha megunom a macerát visszaszokok (kímélő) samponra,akkor megint hamarabb zsírosodik.

Az arányokat a te hajad hosszához mértem. Üdv! 16/L

2013. ápr. 11. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyébként az is lehet hogy neked 1 tojás is elég lesz. Ha gondolod próbáld ki,majd kitapasztalod.

Elsőnek macerásnak tűnik,de pillanatok alatt el lehet készíteni,hidd el. Nem muszáj habbá verni,csak nekem pl könnyebb úgy felkenni,de mivel rövid hajad van,nincs feltétlen szükséged erre a lépésre.

Megéri hidd el,és még egyszer mondom,nem olyan macerás mint amilyennek tűnik.Hipp-hopp összeszoktam dobni. :)

És egy utolsó tipp,a fehérje miatt ne nagyon öblíts meleg vízzel,mert kicsapódhat. Egyébként nekem is kiszokott csapódni,de nagyon egyszerűen kijön a hajamból a fésülésnél,nem is kell szedegetnem,az összeset kilehet rázni/fésülni nagyon egyszerűen,nem ragad a hajszálakhoz. :)

Bocsi a sok szövegért,részletesen akartam leírni. És még annyi,hogy ezzel akárhányszor moshatsz hajat,mivel nem hogy ártana,nagyon egészséges!

2013. ápr. 11. 18:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Jó ez a tojássamponos recept,illetve ha esetleg nem válna be nálad,marad a kímélő sampon,és a gyakori hajmosás,mert nagyon nem tudsz vele mit kezdeni.Sajnos az én hajam is ilyen,muszáj minden másnap mosnom.
2013. ápr. 11. 18:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Húha, na ezt ki fogom próbálni:) Külön örülök hogy ilyen részletesen leírtad, holnap délután neki is állok, aztán meglátjuk milyen lett! Mégegyszer köszi!! :)
2013. ápr. 11. 20:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. :) Majd 1-2 hét múlva számolj be lett-e eredménye.:)
2013. ápr. 11. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült?:) Ma én is ezzel a recepttel mostam meg a hajamat. ^^ :D
2013. ápr. 13. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!