Próbálta már valaki a Bánfi hajsampont? Ha igen, akkor megéri venni?
hát nézd, csoda szerek nincsenek. Valakinek bevált valakinek nem.
a kremmania.hu-n erről folyik diskurzus.
De egy szerény tanács, a haj "belső" táplálására:
köles
répa
Ha ezeket beiktatod az étrendbe akkor megesik, hogy gyorsabban nő a haj.
Főleg, ha minden adott. Sokszor vagy genetikai vagy tápanyag hiány miatt nem nő.
Ha mindent megadsz a szervezetednek és feltöltődik akkor elkezd a hajadra is koncentrálni.
Viszont azt érdemes belekalkulálni, hogy sok esetben van a hajunknak egy tűréshatára. Tehát nem minden nő alkalmas arra, hogy a bokájáig növessze a haját. Ha eléri a tűréshatárt akkor vagy nagyon lassan kezd el nőni vagy nagyon töredezett lesz a vége.
Próbáltam hajszesszel meg balzsammal együtt, de nekem semmit sem használtak. Ráadásul nagyon-nagyon kiszárították a hajam, szóval gyakorlatilag károsak voltak inkább.
Külsőleg hiába próbálkozol samponokkal szerintem, mert nem nagyon használnak, én is sokat próbáltam. Belülről kell feltölteni a hajhagymákat, pl. hajvitamin tablettákkal. Ha azok nem segítenek, akkor semmi, persze csodát nem kell várni tőlük sem. Nekem egy dolog volt, amitől nagyon gyorsan nőtt a hajam, a dm-es B vitamin komplex. 3 hét alatt kb. 2,5 cm-t nőtt tőle, de annyira pattanásos lett az arcom miatta, hogy ott abba is hagytam, mert nem érte meg.
Egyébként olyan nincs, amit az első válaszoló írt, csak hogy tisztázzuk. Tényleg nem mindenki képes bokáig érő hajat növeszteni, de nem azért, mert lelassul a növekedés, vagy egy bizonyos hossznál elkezd törni a haj. Azért nem nő tovább egy hossznál, mert a haj folyamatosan cserélődik, nő az normál tempóban, de a leghosszabb szálak elérik az életciklusuk végét és kihullanak, mint ahogy az új hajszálak is majd nagyjából annál a hossznál halnak el és hullanak ki. Az átlag ember hajszála 7 évig él, tehát ha havi 1 cm-t nő, akkor tegyük fel megnő 84 cm-re ha soha nincs vágva, utána kihullik és új nő helyette. Ezért sosem fogja tudni mondjuk 120 cm-esre növeszteni a haját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!