Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tesztek naponta a szépsége...

Mit tesztek naponta a szépségetek megőrzéséért és mennyi időt töltötök el ezekkel? (pl. arcpakolás, hajpakolás, szemöldökszedés, hajformázás stb. )

Figyelt kérdés
2013. márc. 31. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden este fekete szappannal lemosom az arcom, aztán hidratálom éjszakai krémmel miután lemostam a sminkem.

Szemöldököm minden reggel szedem, mivel nagyon szőrösödő típus vagyok. Így minden reggel tusolok és eltávolítom azt, aminek nem lenne rajtam helye. Havonta gyantázok.

Vasárnaponként többfajta arctisztítást végzek. Maszkok, radírok.

Szerdán és vasárnap mosok hajat. Kétszer samponozok, utána balzsam vagy hajpakolás. Miután kicsapkodtam, fésüléskönnyítő sprayt használok, utána hagyom, hogy természetesen megszáradjon.

Ezek időt vesznek igénybe, de pl. amíg szárad a hajam, az arcomon a maszk, addig tudok tanulni, házimunkát végezni.

2013. márc. 31. 17:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Arcápolás:

Minden reggel bő, jó hideg vízzel mosom meg az arcomat, ettől sokkal frissebb lesz a bőröm, felébredek tőle, szóval nekem ez mindenképpen jó. Nem csináltam magammal semmit, csak megmostam tiszta, hideg vízzel az arcom, mégis máris sokkal emberibben nézek ki. :) Utána arclemosó tejjel áttörlöm az arcomat, leöblítem, majd hidratálókrémmel bekenem vékonyan az arcomat.

Este lemosom a sminket sminklemosóval, majd arclemosó tejjel áttörlöm az arcomat, ezzel lejön a maradék smink, egyéb por, kosz. Alaposan megmosom az arcomat hideg vízzel, majd hagyom magától megszáradni a bőrömet (ennek nincs sok haszna, de imádom érezni a hűvös vizet a bőrömön). Utána jöhet a hidratálókrém.

Hetente 1-2x attól függően, hogy hogy látom szükségét leradírozom az arcomat. Most van egy synergen 5in1 arcápolóm, ami szemcsés, tehát radírként is funkcionál. Vagy ezt használom vagy én csinálok radírt cukorból és mézből.

Néha veszek valamilyen arcmaszkot (általában dm - baleásat, mert viszonylag jók), ilyenkor néha ezzel is kényeztetem a bőrömet.

A szemöldökömet nem tudom milyen gyakran szoktam szedni, de komolyan. Amikor látom, hogy vannak kusza szálak, amiknek nincs helye a fejemen, akkor azt kiszedem és kész. :)

Hajápolás:

Bár nincs extra hosszú hajam, egy hajmosás elég sok időt vesz igénybe nálam, ugyanis imádok bíbelődni a hajammal. Megmosom a hajam Bánfi samponnal, majd Bánfi hajszeszt masszírozok a fejbőrömbe, amit 40 percig hagyok rajta. Utána újra megmosom a hajam, majd jöhet a balzsam, amit 5-10 percig hagyok a hajamon, utána pedig pakolással ápolom a hajam, ezt általában fél óráig hagyom kb. a hajamon. Miután leöblítettem a hajam törölközőt teszek rá és hagyom felszívni a vizet a hajamról. Utána hajegyenesítő, ápoló olajat teszek a hajamra (balea glanz glatt), illetve a végére még teszek alverde hajvégápolót is.

Utána tincsenként beszárítom a hajam a hajszárítóm hideg levegőjével (ez ugye kevésbé roncsolja a hajam, mint a meleg levegő), ezt a hideg levegőt úgy kell elképzelni, hogy kb. szoba hőmérsékletű levegő. Ha megszáradt a hajam, akkor a végén teszek még rá egy kis balea hajápoló olajat.

Sajnos iszonyúan ki tud száradni a hajam, és nagyon csúnya, ha száraz, sprőd, ezért extra ápolást igényel. Általában 4-5 naponta mosok hajat. Két hajmosás között, amikor érzem, hogy nagyon szárad a hajvégem, akkor szoktam még belemasszírozni egy kis hajápolót.

Testápolás:

Erre nincs konkrét terv, változó, hogy mikor, mit csinálok. Attól függ, mit és milyen gyakran igényel a bőröm. Alapvetően kiszáradásra hajlamos, érzékeny bőröm van, ezért hetente 3-4x zuhanyzás után testápolóval bekenem magam. A testápoló változó, mindig mást használok. Az elhalt hámsejteket luffaszivaccsal szoktam leszedni, erre teszek tusfürdőt és ezzel dörzsölöm át magam, általában hetente vagy kicsit ritkábban. A sarkamat, ha időszerű kicsit lereszelem és rendszeresen bekenem.

A kezemet minden este bekenem lefekvés előtt, sőt néha napközben is, ha van 15-20 percem amit relaxálással töltök. :)

2013. márc. 31. 21:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok, mint a 2. válaszoló, a reggeli hideg vizes pofimosással. A hűv víztől pedig feszesebbnek tűnik a bőr:) Minden reggel sminkelek (kivéve természetesen amikor otthon maradok), ez olyan 10-15 perc. Elkészítem a hajam, ez is körülbelül ennyi, ha kivasalom, viszont ha kontyot formálok, akkor kevesebb, maximum öt.

Amikor délután hazaérek, lemosom a sminkem, ez kb 2 perc, és megmosom hideg vízzel. Heti 1x leradírozom, arcszíunázok, majd felteszek egy pakolást. Ez a három együtt olyan fél órát vesz igénybe. Minden este lemosom hidratáló arclemosóval az arcom.

A hajamat kétszer mosom egy héten, samponozok, és hajpakolást vagy balzsamot használok. Amikor törcsiszáraz, akkor kezdem megszárítani, majd kivasalom. Ez en bloc két óra.

Minden este bekenem a kezemet, a lábfejem, a térdem és a könyököm hidratáló krémmel (csak ezek hajlamosak kiszáradni), heti egyszer pedig az egész testemre használok testápolót.

A szemöldököm nem rendszeresen szedem, mindig lecsippentek belőle, amikor előbukkan egy kósza szőrszál. Kétnaponta borotválkozok zuhanyzás közben, így hamar megvagyok vele.

Minden nap tornázok kb 3/4-1 órát, és megiszok 2 liter vizet, sok gyümölcsöt és zöldséget eszek, szerintem ez az egyik legfontosabb dolog:)

2013. ápr. 1. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!