Hajápolással, hajolajakkal kapcsolatban szeretnék részletes, SZAKÉRTŐ választ kapni?
Sok helyen olvasom, hogy pl. a ricinusolajtól könyebben nő a haj. Ebben őszintén szólva kételkedem, annak ellenére, hogy sokan esküsznek rá.
Biológiai, kémiai tényezőkre lennék kíváncsi, melyek ezt igazolják vagy cáfolják.
Másrészt: a töredezett hajvégekre valóban jó a kókuszolaj, olyan szempontból, hogy nem csak tapasztja őket, hanem a hajszálakba behatolva regenerálja őket? Ha igen, esetleg meg tudná valaki mondani, hol kaphatok valódi kókuszolajat?
Harmadrészt: melyek azok a samponok/balzsamok, amelyek nem tartalmaznak szilikont? A schwartzkopf schaumának esetleg van ilyen terméke? (általában a schauma termékeket kedvelem)
A kókuszolaj sok mindenre jó, amit bármelyik bioboltban meg tudsz vásárolni.
A haj szerkezetének felépítésében a keratinos szer segít a legjobban.
A hajszál növekedését segíti a masszázs, hideg-meleg vizes kezelés és a vitaminok.
A gyógynövényeknek pedig csodálatos az ereje.
Minden csak kúraszerűen ér valamit. Néhány használattól nem lehet csodát várni.
Nem hinném, hogy készült volna bármiféle tudományos kutatás és kísérlet a ricinusolaj hajnövekedésre gyakorolt hatásáról...:)
Ha nagyon sokan azt tapasztalják, hogy gyorsabban nő a hajuk, az miért nem elég? Vannak dolgok, amiket sosem vizsgáltak meg tudományosan, de attól még működnek. Valószínű, hogy a ricinusolaj tartalmaz olyan hatóanyagot, ami serkenti a hajhagymákat a növekedésben, más magyarázat ot én nem tudok elképzelni. A masszírozással keletkező vérbőség azért nem jöhet szóba, mert sima felkenéssel is ugyanazt az eredményt el tudják érni, dörzsölés nélkül.
Szilikonmentes samponok: pl. Balea, Alverde, Alterra, Faith in nature, Syoss. És nézd, most találtam egy linket, ahol találsz még érdekes olvasnivalót a szilikonról és a samponokról:
"Ha nagyon sokan azt tapasztalják, hogy gyorsabban nő a hajuk, az miért nem elég? Vannak dolgok, amiket sosem vizsgáltak meg tudományosan, de attól még működnek. Valószínű, hogy a ricinusolaj tartalmaz olyan hatóanyagot, ami serkenti a hajhagymákat a növekedésben, más magyarázat ot én nem tudok elképzelni."
Azért nem elég, mert mellette rengetegen tapasztalták, hogy NEM hat. Kíváncsi lennék az igazságra, tudományosan - mert én csak annak szoktam hinni. Láttam nem egy blogot, ahol a ricinus szempilla-növesztő hatásait próbálták reprezentálni, de az előtte-utána kép gyakorlatilag tökéletesen egyforma volt...bár a blogoló szentül hitte, hogy nőtt.
Szilikonmentes samponból egyébként a syoss termékeket próbáltam már, de iszonyatosak. Olvastam róla, hogy hosszabb használat után érdemes eredményre számítani, de nálam fél év után is 2 nap alatt zsírosodó, nehéz haj volt a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!