Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek hogy ne legyen...

Mit tegyek hogy ne legyen pattanásos a bőröm?

Figyelt kérdés

Valójában házipraktikákat várok, mert nincs nagyon pénzem drága termékekre. Miután lemosom magamról a sminket, mit vigyek fel a bőrömre hogy szebb legyen a bőröm és feszesebb? Igazából feszesebb, tisztább, üdébb és miteszer- pattanásmentes legyen?! Nálatok milyen praktikák váltak be?

Meg még ezt felteszem kérdésnek:

mivel nagyon hullámos a hajam mindennap vasalnom kell, anélkül nagyon csúnya fejem van, ez miatt pedig törik is a hajam, rendesen.Milyen HÁZI PRAKTIKÁKAT ajánlotok a szép, szálkamentes, fényes és egészséges hajra?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2013. márc. 18. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Először is mennyi időt szánnál mindezekre? Főleg a pattanásokra. És mennyi idős vagy?
2013. márc. 18. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:

A hajügyben nem tudk segíteni, a pattanásos arcbőrrel én is sokáig küzdöttem, aztán egyszer csak elhatároztam, h SEMMILYEN csokit nem eszek, sem sütit, sem kakaót. Az étkezésemen nem változtattam, teljesen normálisan eszek minden félét, csak a csokit és a sütiket hanyagolom. Első 2 hónapban nagyon rosszul viseltem, de mostanra már (kb 1 év) nem is kívánom. Sokkal jobb lett tőle a bőröm, egy pattanás sincs rajta, nem is zsírosodik annyira, csak ajánlani tudom, komolyan!

Am meg élesztőt keverj össze pár csaepp vízzel, az elvíleg jó a pattanásokra, illetve estére tegyél rá fogkrémet, este megszárad, reggel pedig óvatosan langyos vízzel mosd le.

2013. márc. 18. 22:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Drága termékekre nincs is szükség. Arcmosáshoz fekete vagy teafás szappan. Bőrradírt csinálhatsz kávézaccból, ha kávézik valaki nálatok. Lehet keverni bármivel, joghurt, méz, stb. De ezt csak heti egyszer. Kamillás gőzölés után tiszta kézzel mitesszereket ki lehet nyomkodni.

Arra figyelj oda hogy mit eszel, mit iszol mert egészségtelen dolgok is okozhatják a pattanásokat. Meg napközbe ne fogdosd az arcod, mert azzal felviszel rá bacikat, koszt.

A haj pedig... hát egészséges soha nem lesz ha mindennap vasalod. Inkább fond be estére hogy szép hullámok legyenek benne, vagy csavarókkal aludj vagy akármi. De ne vasald mert a végén hajad sem marad, szétégeted. Ezen nem segít semmilyen szer.

2013. márc. 19. 02:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat:)! 14 vagyok
2013. márc. 19. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Vannak termékek amik drágák és semmit nem érnek. Én kevésbé vagyok pattanásos (de azért 1-2 mindig előfordul). Nagynéném gyógyszerész, ő szokott kikeverni vitaminos arckrémet, a pontos árát nem tudom, de biztos, hogy nem drága! Ha bemész egy patikába és elmondod, hogy mi a panaszod, és hogy vitaminos gyógyszertárilag kikevert krémet szeretnél biztos segítenek. Nekem az arcom sokkal simább és puhább tőle, sőt a pattanásokra is jó, hogy ne jöjjön ki több és ami van hamarabb elmúljon.

Úgy hallottam arcra még az élesztő is jó a pattanások ellen.

A hajam nekem is ugyanilyen sajnos + nem is nő... Fényes hajra a ricinus olaj jó (gyógyszertárban lehet kapni, eredetileg hashajtó, kb 200 Ft 4 adag). Innen szedtem az ötletet:

[link]

Ez nem házi praktika, de nekem bevált. Az Avonban lehet kapni egy hajvégápoló gélt, pici, zöld kupakos, az ára 800-1200 Ft (ha jól emlékszem), 800 ha akciós, 1200 még sose volt,de mindig odaírják, hogy annyiról van leárazva.

Én azért, hogy ne töredezzen a hajam csak heti 1-szer, 2-szer vasalom. Ha hajmosás után megszárad a hajad utána rétegesen kell kivasalni és nagyon alaposan! egyszerre csak 1 vékony tincset! Nekem így a következő hajmosásig egyenes marad, ha száraz idő van, jó nem szög egyenes, de nem látni, hogy alapból hullámos. De ehhez jó minőségű hajvasaló kell. Mióta ezt csinálom (sőt most már vasalni se nagyon vasalom, ha igen, akkor nem vasalom ki a hajvégeket) azóta nem is nagyon töredezik a hajam!!! (Ez nálam nagy szó. Januárban vágattam a végéből kb 2 centit, most április van és azóta nem töredezett semmit!)

2013. ápr. 4. 19:26
 6/6 anonim válasza:
Valaki elmondaná hogy a kávésos és az élesztős praktikák hogyan kell kikeverni stb. ???:D
2014. márc. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!