Szépségápolás itthon?
Hajápolás: Ha nagyon szép hajat akarsz, használj szulfát és szilikonmentes sampont( utána nézhetsz, hogy miért káros)
pl alverde vagy alterra samponok is jók
Én úgy szoktam, hogy órákra a hajamon hagyok kókuszolajat, aztán megmosom samponnal, aztán szénsavas ásványvízzel leöblítem. Nagyon jót tesz a hajnak, nagyon szép lesz tőle!Ha szép hajat szeretnél, akkor nála: [link] és nála: [link] kaphatsz újabb tippeket.
Esetleg a körmödet kifesthetnéd bordóra, az nagyon nőies(rövid körmökkel)
Esetleg egy kis sminket is feltehetnél.
Ismerős a helyzet, bár én eddig is foglalkoztam magammal, most tudatosan kezdek figyelni magamra és a külsőmmel-belsőmmel egyaránt törődök. Szóval talán tudok néhány hasznos tanáccsal szolgálni.
Hajápolás:
Elsősorban egy jó sampont kell találni, ami a te hajadhoz tökéletesen illik. Nehéz, de nem lehetetlen. Lehetőleg szulfátmentes samponok között keresgélj, mert hosszútávon sokkal jobb a hajnak, mint a sima szulfátos samponok. Ha van egy jó samponod az már fél siker, de azért kell némi ápolás is a hajnak. Nem említetted, hogy milyen a hajad, száraz-e vagy sem, de valamennyi ápolást szinte biztos, hogy elbír. Ha normál hajad van, nem túl száraz, egy jó minőségű balzsam is elég lesz, ha azonban száraz, sprőd a hajad, érdemes a balzsam mellé pakolást is használni. Pakolások közül én inkább a természetes, házi pakolásokat ajánlom, mert ezek tényleg csodákra képesek és semmi káros dolog nincs benne. Nagyon jó pl. az olajos pakolás, amit hajmosás előtt kell felvinni a hajra és min. 1 órán át rajtahagyni, de ha akarod maradhat akár 2-3 órán át is a hajadon. Ehhez tápláló, ápoló olajok kellenek pl. olíva, kókusz, ricinusolaj. Lehet csak egyet használni, vagy keverni, ahogy jobbnak látod. Ha fel akarod turbózni keverhetsz hozzá tojást vagy mézet is. :)
Hogy szép fénye legyen a hajadnak, az utolsó öblítővíz ecetes víz legyen. Egy liter vízhez 1 evőkanálnyi 10%-os ecet kell, elkevered és leöblíted vele a hajad. Nyugi, szárításkor kimegy az ecet szaga, szóval nem marad büdös a hajad. :)
Ezenkívül fontos, hogy kerüld a nagy hőt, tehát ne használj hajvasalót és hajsütőt, ha nem muszáj és a hajszárítót is csak a legalacsonyabb hőfokon használd. Ezzel csökkentheted a haj töredezését.
Ez a külső ápolás volt, de ez mit sem ér, ha nem párosul megfelelő belső ápolással. A hajunkat - ahogyan a bőrünket is - belülről is kell ápolni. Fontos, hogy ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag ételeket fogyasszunk, változatosan, egészségesen táplálkozzunk és naponta 2-2,5 liter vizet igyunk meg. Hogy sokáig szép, egészséges hajkoronánk legyen időnként, kb. 3-4 havonta érdemes pár centit vágatni a hajunkból, hogy a száradó, töredező végektől megszabaduljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!