Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mire jó az arctonik? Nem...

Mire jó az arctonik? Nem felesleges?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Eltávolítja a szennyeződéseket és fertőtlenít,de nagyon szárítja a bőrt ezért csak zsíros bőrűeknek ajánlott.
2013. febr. 8. 17:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg az arctisztítás 3 fázisból áll: Tisztítás, tonizálás, hidratálás. A tonik feladata, hogy összehúzza a pórusokat, eltávolítsa a zsírt (ami a tisztítás után nem értem miért kell), és előkészítse a bőrt a hidratálásra. Én nem így szoktam használni. Este csak lemosom az arcom arctisztítóval, éjjelre semmit sem kenek rá, ritkán hidratálót. Tonikot reggel szoktam használni, letörlöm vele az arcom, hogy az éjjel a bőrből kiürült anyagokat eltávolítsa, utána hidratálom. Száraz bőrre tényleg nem annyira jó, de normál és zsírosra igen. Nekem vegyes/zsíros bőröm van, de száraz bőrre való tonikot használok mindig, mert a zsíros bőrre valók eszméletlenül ki tudják szárítani, amitől később csak még több zsírt termel.
2013. febr. 8. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:

felesleges, ha szép a bőröd. Viszont ha valami plusz van benne, pl. gyulladást gátol, mattít, akkor jó, de ne szárítson.

Nekem egyébként az arclemosó is lemossa a szennyeződéseket, úgyhogy plusz tisztító funkció miatt nem kell tonik.

2013. febr. 8. 18:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Az én bőröm száraz, vagyis inkább vízhiányos,de amúgy zsírosodásra is hajlamos, ezt abból gondolom, hogy fénylik, amit nem kedvelek.Hidratálót használok és arctisztítót.
2013. febr. 8. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!