Mit tehetnék a hónaljszag ellen?
Már rengeteg dezodort, hónaljstiftet kipróbáltam, és egyik sem használt hosszútávon. Olyan, mintha hozzászokna a testem, és egy idő után már nem használna semmit a kozmetikum.
Főleg a szűkebb, tapadós ruhákban fordul elő, hogy egyszerűen bebüdösödik a hónaljam. Mit tehetnék ez ellen?
Ápolt vagyok, szőrtelenítem a hónaljamat, naponta egyszer fürdöm, túlsúlyom csak néhány kg van, de mielőtt felszedtem, azelőtt is fennállt már ez a probléma a szagokkal..
A segítséget nagyon köszönöm!!
Simán elképzelhető, hogy genetikai eredetű nálad, akkor viszont sok mindent nem lehet tenni.
Javasolnám viszont szakember megkeresését, elsődlegesen bőrgyógyászt. Ő majd elirányít máshoz, ha kell, pl endokrinológushoz, mert az sem kizárt, hogy hormonális probléma.
Az izzadásgátlók nagy része egyébként teljesen nem gátolja az izzadást, elsődleges feladatuk elvileg az, hogy amit izzadunk az ne ilyen áporodott szag legyen, hanem a termék illatának megfelelő illat. Bár, ha jól értem, neked pont az a problémád, hogy nem fedi el a szagokat.
Az izzadással nincs gondom, csak normális mennyiségű, és tudom, hogy az természetes folyamat. A szaggal van 'csak' problémám.
Dokira még nem gondoltam, talán ő lesz a megoldás, mert ez így elkeserítő :(
Köszönöm!!
Hát a testszag a táplálkozással is összefügghet, lehet, hogy azon kéne változtatni. Nekem egy hét léböjt kúra után teljesen szagtalanná válik az izzadságom.
Másik dolog, ami okozhatja a szagot, azok az elszaporodó baktériumok. Használj antibakteriális szereket. Például teafaolajat, vagy ami a legolcsóbb megoldás, szódabikarbónát. Kend be a hónaljadat hintőpor szerűen szódabikarbónával, baktériumölő és szagtalanító hatású. Szerintem egy próbát megér.
én solutio antisudoricát használok. Gyógyszertári párszáz forintos készítmény,olvass utána.
Műszűlas ruhákat ne viselj :)
Kérdőjellel!
Tehát: nem kreolbőrű vagy?
Meg ha alacsony hőfokon mosod a felsőidet, az is baj, nem tudnak elpusztulni a bacik.
Ne spórolj a mosószerrel, és amit csak tudsz, moss 60 fokon.
Köszönöm a válaszokat! Adtam a kezecskéket! :)
A Solutio Antisudorica-t én is használtam, de az izzadás ellen van, és nem szagok ellen, úh nem vált be.
Az elmúlt időszakban többször is megváltozott teljesen az étrendem, és az sem segített, úh sajnos az sem :(
Fehér bőrű vagyok egyébként.
A szódabikarbónát egyébként hogy kell használni? este, lefekvéskor, vagy dezodor előtt, esetleg helyett?
Most az alkohollal kenegetést alkalmazom izzadásgátlók használata előtt, és hatásosnak tűnik egyelőre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!