Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az arcbőröm mindig kiszárad...

Az arcbőröm mindig kiszárad és húzódik. Próbálkoztam már, de nem múlik el.24 éves fiú vagyok. Ötletek?

Figyelt kérdés
Az orrom és a homlokom kb bő egy éve nagyon hajlamos a kiszáradásra és a hámlásra. Úgy szoktam lekezelni, hogy dove szappanba keverek kávézaccot , majd lemosom. Utána nive for men arckrémmel kenem be, mert anélkül azonnal húzódik és kiszárad, amint megszárad rajta a víz. Viszont a nivea krém hatása is csak percekig tart mert utána újra kiszárad és húzódik... hiába kenem be újra és újra... pár nap alatt pedig elkezd erőteljesen hámlani és viszketni is... próbálkoztam már más krémekkel is...segítsetek

2013. febr. 5. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:

ezt a szaoppanos zaccos keveréket felejtsd el. Honnan szedted egyáltalán?

Szappant csak a zsíros bőrüeknek ajánlatos hazsnálni az arcra bár én azoknak a vendégeimnek sem ezt ajánlom hanem tonikot. Mindneképp hidratálnod kell a börödet, általában vizhiány okozza a száradást. viszont igy hogy viszket lehet valami bőrbetegség is. Érdems lenne megmutatni egy bőtgyógyásznak.

2013. febr. 5. 11:29
 2/8 anonim ***** válasza:
mindenképpen egy hidratálókrémet javasolnék, de szerintem valami bőrbetegséged van.
2013. febr. 5. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Jobbfajta hidratáló kéne. Vagy sheavaj. És a szappan szárít szóval azt felejtsd el. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá akkor meg valami bioboltos szappant vegyél ami nem szárít.
2013. febr. 5. 12:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Mivel mossam akkor le az arcomat szappan helyett? Egyébként azért dove-ot használok mert az egynegyedrészt hidratálót tartalmaz. Van valami konkrét hidratáló, amit ajánlani tudnátok? a zacc a miteszerek miatt és egyik höülgyismerősöm ajánlotta. neki beváltt. kezdetben nekem is.. Korábban a miteszerekre clean&clear miteszereltávolítót használtam.
2013. febr. 5. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Válts krémes lemosóra.

Ilyen pl. ez is:

[link]

Arclemosásnál nem az a lényeg, hogy az összes zsírt lemossuk, és csikorgó "tisztaságú" legyen a bőrünk.

Egy jó arclemosó anélkül tisztít, hogy szárítana.

A hidratálókrémeknél sem kell ragaszkodnod a "for men" termékekhez.

Ez csak egy marketingfogás, amivel rávehetik a nagy macsókat, hogy ilyen férfiatlan dolgot cselekedjenek, mint a bőr ápolása. Azt leszámítva, hogy ezeknek a krémeknek "férfias" az illatuk, nem tudnak többet. A krémekbe tett parfüm pedig az egyik legkárosabb összetevő a száraz, érzékeny bőrnek.

Válaszd a bőrödnek megfelelő hidratálót! Keresd az érzékeny, száraz bőrre kifejlesztett termékeket (a "női" termékek között).

Ajánlom ezt:

[link]

vagy a gazdagabb (zsírosabb) változatát:

[link]

Illatanyagmentes, így "uniszex".

2013. febr. 5. 12:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Van a Clinique-nek az a 3 lépéses csomagja, amiben van egy arclemosó, egy tonik és egy hidratáló. Van belőle száraz bőrre is.

[link]

2013. febr. 5. 12:47
 7/8 anonim ***** válasza:

A kávézacc egyébként mechanikus peelingként (bőrradír) működik.

Az ilyen termékeket NEM szabad naponta használni!

Főleg érzékeny, száraz bőrnél.

Ha túlcsiszolod, smirglized a bőröd... arra védelmi reakcióként csak még több faggyúval, eltömődött pórussal, mitesszerrel reagál.

Ha ragaszkodsz a kávéhoz, használd ritkábban. Mondjuk hetente,

de lehet sokkal jobban járnál valamilyen gyümölcssavas hámlasztóval (nem az AHA, BHA krémekre gondolok), hanem a kémiai hatóanyaggal feltúrbózott bőrradírokra.

Ez a blogposzt eligazít:

[link]

2013. febr. 5. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! Egyébként a kávézaccos lemosást csak hetente egyszer csinálom. :)
2013. febr. 5. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!