Az arcbőröm mindig kiszárad és húzódik. Próbálkoztam már, de nem múlik el.24 éves fiú vagyok. Ötletek?
ezt a szaoppanos zaccos keveréket felejtsd el. Honnan szedted egyáltalán?
Szappant csak a zsíros bőrüeknek ajánlatos hazsnálni az arcra bár én azoknak a vendégeimnek sem ezt ajánlom hanem tonikot. Mindneképp hidratálnod kell a börödet, általában vizhiány okozza a száradást. viszont igy hogy viszket lehet valami bőrbetegség is. Érdems lenne megmutatni egy bőtgyógyásznak.
Válts krémes lemosóra.
Ilyen pl. ez is:
Arclemosásnál nem az a lényeg, hogy az összes zsírt lemossuk, és csikorgó "tisztaságú" legyen a bőrünk.
Egy jó arclemosó anélkül tisztít, hogy szárítana.
A hidratálókrémeknél sem kell ragaszkodnod a "for men" termékekhez.
Ez csak egy marketingfogás, amivel rávehetik a nagy macsókat, hogy ilyen férfiatlan dolgot cselekedjenek, mint a bőr ápolása. Azt leszámítva, hogy ezeknek a krémeknek "férfias" az illatuk, nem tudnak többet. A krémekbe tett parfüm pedig az egyik legkárosabb összetevő a száraz, érzékeny bőrnek.
Válaszd a bőrödnek megfelelő hidratálót! Keresd az érzékeny, száraz bőrre kifejlesztett termékeket (a "női" termékek között).
Ajánlom ezt:
vagy a gazdagabb (zsírosabb) változatát:
Illatanyagmentes, így "uniszex".
Van a Clinique-nek az a 3 lépéses csomagja, amiben van egy arclemosó, egy tonik és egy hidratáló. Van belőle száraz bőrre is.
A kávézacc egyébként mechanikus peelingként (bőrradír) működik.
Az ilyen termékeket NEM szabad naponta használni!
Főleg érzékeny, száraz bőrnél.
Ha túlcsiszolod, smirglized a bőröd... arra védelmi reakcióként csak még több faggyúval, eltömődött pórussal, mitesszerrel reagál.
Ha ragaszkodsz a kávéhoz, használd ritkábban. Mondjuk hetente,
de lehet sokkal jobban járnál valamilyen gyümölcssavas hámlasztóval (nem az AHA, BHA krémekre gondolok), hanem a kémiai hatóanyaggal feltúrbózott bőrradírokra.
Ez a blogposzt eligazít:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!