Nagyon gyorsan zsirosodik a hajam mit tegyek?
1. ne mosd meg minden nap.
2. szárításnál emeld meg egy picit, hogy jobban szellőzzön a fejbőröd.
3. ugyanez okból ne fogd össze...
az első 1-2 hónap csúnya lesz, de próbáld meg 5 naponta megmosni, mert csak úgy fog rendbe jönni, nameg használj professzionális termékcsaládot :)
Én 3 hónapig szenvedtem azzal, hogy nem mosok mindennap csak 4-5 naponta. Üzenem az ötlet kitalálóinak, hogy nem jön be, nem működik, nem használ, fos az egész.
Én bőrgyógyászhoz fordultam a problémával, aki azt mondta nekem, hogy vannak emberek akiknek genetikailag zsírosabb a fejbőrük és ilyenkor ha nem mosom meg akkor csak még nagyobb bajt csinálok mert az ilyen fejbőrön könnyen megtapad a kosz, a baktérium és mindenféle por ezzel elősegítve a fejbőr korpásodását. Szóval én vettem jhonson baba sampont és azzal mosom a hajam. Igaz mindennap mosnom kell, de legalább kímélő samponnal teszem.
A FIN samponokban ALS található, ami dettó ugyanaz, mint az SLS...
Nekem is nagyon zsíros a hajam és én is úgy vagyok, mint egy korábbi válaszoló, mindent kipróbáltam már és semmi nem használ. Mert egyszerűen ilyen a genetikám. Mikor csak hetente egyszer mostam hajat (a sok okos tippje ugye), akkor elkezdett hullani a hajam.
Javaslom menj el bőrgyógyászhoz, ő mindenképpen fog tudni ajánlani egy olyan készítményt, ami segíteni fog, ha nálad nem genetikai eredetű.
A mindennapi hajmosás a kímélő samponnal olyan, mint a light cigi :)
Tényleg nem kell minden nap megmosni, nem csak azért, mert zsírosabb lesz, hanem azért is, mert egy idő után minden védekező rendszert kimosol onnan és kopasz leszel. A bőrgyógyásztól meg vegyék el a diplomáját!
Lassan-fokozatosan szoktasd le magad a napi mosásról. Első kihagyott napon moss hajat száraz samponnal. Majd másnap mosd (sampon-száraz-sampon-száraz)...ezt csináld 2 hétig. Utána mosás-száraz sampon-semmi és mosás-száraz-semmi....ezt ismét 2-3 hétig. El kell jutnod a mosás-semmi-száraz-semmi-mosás napokhoz.....ezt tartani:) ennél nagyobb csoda nem kell annak, aki hajlamos a zsírosodásra, mert sajnos van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!