Mivel ápoljam majd a hajam?
A héten megyek fodrászhoz, ilyen vörösre festetem a hajam: [link] . Nagyon jó fodrász, régóta járok hozzá, szóval nem is tőle féltem a hajam, hanem a festéktől. Mivel ápolhatnám, hogy ne hulljon, töredezzen stb? 15 éves vagyok (kérlek ne olyan kommenteket írjatok, hogy ilyenkor még nem kéne hajat festeni).
Jelenleg ezeket használom: jojoba sampon, tápláló balzsam, hajvégápoló és szedek naponta élesztőtablettát. Hajszárítózni szoktam a hajam (akkor előtte hővédőt fújok rá), nagyon de nagyon ritkán vasalni (akkor is előtte hővédő). Sok pakolást néztem, de múltkor egy komment elbizonytalanított a ricinusolajtól, azt írták bele, hogy igazából hullik tőle az ember haja. Bár én sok jót is olvastam, de nem tudom eldönteni, hogy nekem hullott-e tőle a hajam vagy sem. Nem szeretném, hogy idősebb koromra kevés legyen. (Bár a fodrászok festéke professzionális, nem?)
Kevésbé kopik majd a vörös szín ha nem folyóvízzel mosod, hanem belelógatod csupán a hajad a langyos vízbe.
Színvédő samponra válts, a többi termék, amit használsz szerintem elegendő.
Én is 15 vagyok,most festettem be a hajamat vörös fényű barnára,GYÓGYNÖVÉNNYEL!
Most még nem késő meggondolni magad. :)
Hennával gyönyörű vörös színt tudsz elérni,és nem hogy árt a hajnak,javítja a szerkezetét,ápolja,ragyogóvá teszi,van aki gyorsabb növekedésről is beszámol. Vannak kamu hennák amikből árulnak szőkét stb-t de az igazi csak is vörösre fest,és 100% gyógynövényből készül(100% por,semmi hozzáadott kémiai vagy egyéb anyag).
Viszont:
Csak lenöveszteni tudod,nem fakul,nem kopik. 3-4 hónapig nem kenhetsz rá kémiai festéket,mert eltörhet a hajad.
Én inkább hennával csinálnám meg a hajamat a helyedben,igaz több macerával jár,de a hajad meghálálja,nekem elhiheted! Ha világosabb a hajad akár a képen lévő színt(v hasonlót) is elérhetsz vele,ha sötétebb az eredetid kellemesebb,sötétebb hajszínt érhetsz el vele,de mindenképpen gyönyörű vörös lesz az eredmény!
Én 1200-ért vettem hennát és indigot(az indigotol lesz barnás a haj),3 alkalomra eléegendőt. Szerintem hennát vehetsz bioboltban úgy 500-1000 ft körül ha én a kettőt 1200-ért vettem,bár ugye bolt meg lakóhely válogatja az árát...:) Vegyél szilikonmentes balzsamot és sampont,először úgy érezheted kicsit rosszabb a hajad állapota,de ez azért van mert letisztul róla a szilikon,utána viszont 20x egészségesebb lesz a hajad,mivel a tápanyagokat 100% magába tudja szívni,míg a szilikonnal körülölelt haj alig 20%-át. Disznósörtés hajkefe is csodákra képes,nézz utána a guglin. :) Én 2800-ért vettem,de nagyon-nagyon jó!
Mindjárt megkeresem a fényképező zsinórját és töltök fel neked képet a hajamról,milyen jót tett neki a henna-indigo kombó. :) A színét ne nézd,hiszen az indigotól nekem barnás.
Ha érdekelnek még részletek írhatsz privátban. :)
Köszi a választ!:)
Sajnos nekem elég sötét a hajam, és félek, hogy a hennával meg nem ilyen színt érnék el.:s
Igen, a kamu hennapor egyáltalán nem jó, egyszer olyat vettem, de utánanéztem, és elég sok kemikália volt benne, plusz le is jött az első hajmosás után.
Disznósörtés hajkefén már gondolkodtam, mivel kócosnak is kócos a hajam, és azt olvastam, hogy az jó rá.:)
Ment a zöld kéz! :))
Mélyebb vöröst érnél el,de szerintem az is valami gyönyörű szép bár igaz,ez a világosabb amit linkeltél vagányabb,fiatalosabb. :) Azért mutatok képet a hajamról,hátha. :)
Ricinusolajat nővérem és én is régóta használjuk már,és nem hullik tőle a haj! A titka az,hogy nem szabad egész estére fent hagyni,a legideálisabb az 5 óra hossza. Tojással/tojássárgájával a legjobb,a kettő együtt iszonyat jót tesz a hajnak. Bátran használhatod szerintem. :) Ha a fejed tövére nem is teszel,elég a hajad hosszára is. Csalános hajöblítés is jó,nézz utána. A natur joghurt,na az is csodákat művel mézzel vegyítve,de akár magában is.
Na,itt a kép: [link]
Szép fényes,egészséges tőle a hajam,ami az én hajtipusomnál nagy szó! Vékony,töredező,alul száraz,fölül zsíros,de a hennás indigos kotyvalék szebbé varázsolta. :) Látszik,hogy elöl két nagy részen sokkal vörösebb mint máshol,ez szerintem azért van mert azon a részen volt a legvilágosabb az egyébként sötétszőke hajam,és bár nem akartam bele vöröses színt de imádom,azon is gondolkozom hogy még vörösesebbre csinálom 1-2 hónap múlva. :)
Semmi, inkább köszönöm!:)
Nagyon szép hajad van!:))
Hát most vagy újra ricinusozni, vagy kókuszolajozni fogom, még nem tudom:D A Baleás termékeket meg nagyon szeretem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!