Mitől ennyire szép az arcuk a japán, ázsiai és kóreai lányoknak?
Tényleg szépek.
Nem voltam még Japánban, se máshol szóval nem tudom megmondani, hogy mi az átlag ott. Interneten, újságokban ,filmekben,videoklipekben, persze mindig a szép japán,ázsiai, koreai lányokat mutatják.:)
Minden ország, nemzetiség embereinek megvannak a jellegzetességei külsőre. Szerintem a magyaroknak is megvan.
ne neten nézegess képeket róluk, mert tényleg lehet photoshop a fele + smink
menj el egy kínaiba (akár falun akár városban laksz már tuti van étterem vagy ruha és kacatbolt is) és nézz meg egy eladót
nem mind szép, de ők legalább valódiak
ezek sminkelt fejű modellek, így könnyű
Ott még mindig hagyomány az egészséges táplálkozás.
Nem tömik magukat mindenféle zsíros, mesterséges szarral, és máris az az eredménye, hogy egészségesebb a bőrük.Ahogy az első is mondta.
Ott vannak a halak, természetes olajokkal meg zsírsavakkal, az utcai kifőzdében is friss a hús, friss zöldségekkel, kb. ennyi.
Persze azért ott is vannak átlagosabb kinézetű lányok, pl. a fogaik durvák, és általában hamarabb ki is hullik, mint az európaiaknak.Ennek meg kb. az az eredménye, hogy bár egészségesen táplálkoznak, nem igazán rágják meg az ételt, mert nem kell rajta mit.A tésztát, rizset nyelik, mint kacsa a nokedlit, és hát az elsődleges húsforrásuk, a tengeri állatok sem rendelkeznek épp rágós, inas hússal, mint pl. a marha, stb.Sok az ínysorvadásos.
Honnan tudjátok kedves válaszolók, hogy ázsiában egészségesebben táplálkoznak? Olvastátok? (Forrás?) ...ott éltek? ...vagy csak van egy egzotikus, szentimentális elképzelésetek, amit tényként ideírtok? ...igen azt hiszem ez utóbbi az igaz. Semmivel sem étkeznek egészségesebben. Hallottatok már a kínai étterem szindrómáról? Nem? Hát tessék utána nézni! mond valamit az, hogy 美味い? Hmmm... ja hogy az a közkedvelt E621...
Igaz, hogy a kínai és japán konyha alapvetően egészséges alapanyagokra épít, de ne vonjunk le messzemenő következtetést ebből. Az autentikus magyar konyhára is ugyan úgy áll ez, csakhogy nem aszerint étkezünk, ahogyan ők sem. Főleg japánra jellemző az "amerikanizálódás", és egyre "európaibbakká" való válás igénye (ami a tömegember igényét illeti). Kínában, pedig, ahol az igazi vadkapitalizmus keveredik az autoriter diktatúrával, vajmi keveseknek adatik, meg az "egészséges" élet - bármilyen minőségben. Tessék olyan blogokat olvasni, ahol hitelesen tudtok tájékozódni, valós forrásmegjelöléssel. Szerencsémre mind kínában, mind japánban élő magyar fiatalok "élménybeszámolóit" volt lehetőségem olvasni.
A kérdező pedig egy elég ostoba sztereotípia áldozatává vált. Európában, vagy afrikában ugyan úgy vannak szép arcú lányok, nők. Az átlag kínai vagy japán nem olyan mint a képen látható hölgy. Még csak kínába sem kell elmenni, hogy magad megbizonyosodj erről, elég ha betérsz egy kínai büfébe, vagy a józsefvárosi piacon teszel egy bevásárló körutat. Az, pedig, hogy mitől szép valaki, már csak azért is ostobaság, mert bár az alapvető emberi esztétika és szépérzék definiálható, mégis a "szépség" azért, csak relatív. Ezen kívül pedig a gének, a smink és a képi utómunkák triumvirátusának köszönheted az "ázsiai szépségeket".
nem véletlenül a legszebb lányokról vannak képek a neten!
És azok is sok esetben csak a sminktől gyönyörűek!
Kedves R081! Nem akarlak megbántani, de amit írtál az elég nagy butaság - s nem azért mert ne volna némi igazságtartalma, hanem mert azt általánosságban fogalmaztad meg. 2007-ben egy jó barátom több mint fél évig élt és dolgozott 厦门市 (Xiàmén shì) városában, délkelet kínában, közel Tajvanhoz. A mindig friss húsról, csak annyit mondanék, hogy folyton legyek lepték, vérben úszott hűtetlenül. Nem mondom, hogy ez az általános, de a sima hagyományos (akikre Te is hivatkozol) utcai árusok nagy többsége ekképpen tárolta a nyersanyagot. ((Az, hogy miért nincs mégsem fertőzésveszély, az a kínai konyhatechnikában keresendő, mégpedig, hogy apró darabokra szelik a húst és igen intenzív nagy hőfokon sütik át azt)). A tészták jellemzően tocsognak az olajban, ami sokkal rosszabb mintha zsírban tenné mindezt (transzzsírok).
Azt nem tudom, hogy honnan vetted, hogy nem kell rágniuk, csak nyelniük az ételt... és a tengeri herkentyűk fogyasztása is inkább csak Japánra jellemző. Ehhez nem is nagyon kell beleássa magát az ember a keleti gasztronómiába. Kis hazánkban is van Kínai, Japán, Koreai étterem; csak nézd meg az alapanyagokat, a kínai konyha nem használ több halat mint a magyar, sőt! A zöldségek is jellemzően frissek, csak kissé átsütöttek, éppen ezért rostszerkezetük nem károsodik - nem főznek szét semmit, mint pl a magyar konyha a főzelékkel. Ezért igen is kellenek a fogak a rágáshoz. (a kínai konyhán belül is szokás a 8 regionális konyhát megkülönböztetni)
...no mindegy is.
Nem kötözködni akarok, csak nem értem, hogy hogyan lehet ilyen magabiztossággal ilyen butaságokat írni. Ha a véleményedet akarod megosztani, akkor azt akképpen kellene megfogalmazni, nem pedig tényként tálalni.
Legjobbakat!
Kedves Kérdező! Köszönöm, s örülök, ha hasznosnak ítélted a hozzászólást.
Legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!