Ismertek olyan családokat, akiknek tagjai mind egy kád vízben fürdenek meg?
Nem értem ennek mi értelme, akkor inkább mindenki fürödjön le egy kevéske vízbe de külön. Mert ha egy vízben fürdenek akkor senki nem lesz tiszta...és az esetleges fertőzéseket meg mindenki elkapja...
Nálam ez nem is működne, mert extra érzékeny a bőröm, tehát ha már a saját koszos fürdővizembe ülök 5 percig az is baj... én csak zuhanyozni tudok. Fürdéssel csak azt érem el hogy 2 napig viszketek és piros pöttyös vagyok.
Anyukámék így fürödtek gyerekkorukban, amíg nem volt fürdőszobájuk (70-es évek körül). Bevittek egy nagy bádogkádat a konyhába, nagymamám melegítette a vizet a tűzhelyen. Először nagybátyám fürdött, mert ő volt a legkisebb, aztán anyám, utána mama, végül papa, de ő nem minden nap fürdött, inkább mosakodni szokott csak. Ha anyámnak vagy mamámnak épp olyan napjai voltak, akkor ők fürödtek utoljára. Télen azt hiszem inkább lavórban mosakodtak.
Ez az egymás vizébe fürdés nekem elég visszataszító, én biztos nem csinálnám. Inkább engednék egy lavórba vizet, és abból megmosakodnék. Ha mindenki külön lavór vízben megmosdik, akkor sem fogy több víz, mintha teleengednek egy kádat. Amúgy én mindig zuhanyozok, mert egyszerűen nem érzem magam olyan tisztának, ha beleülök a kádba. Kb. 2 évente egyszer szoktam beleülni, de akkor is mikor szállok ki leöblítem magam a zuhannyal.
Mikor kicsi voltam néha szoktam a húgommal fürödni, de csak azért, hogy játsszunk a kádban, vagy mikor még kisebb voltam, akkor apámmal is (persze ő gatyában ült a kádba, elszórakoztunk, aztán anyám engem kiszedett, utána meg apám egyedül megfürdött normálisan). Amúgy az volt a bevett szokás, hogy ahogy voltunk akkorák, hogy megálltunk egyedül, már zuhanyoztatott minket anyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!