Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ismertek olyan családokat,...

Ismertek olyan családokat, akiknek tagjai mind egy kád vízben fürdenek meg?

Figyelt kérdés
Spórolás céljából. Mi a véleményetek erről? Én speciel ezt el nem tudnám képzelni, de azért kérdem, hogy aki így csinálja az mit gondol erről...
2013. jan. 2. 22:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor még kicsik voltunk a tesóimmal akkor volt, hogy egyszerre egy kádban lubickoltunk és közben úsztattuk a kacsákat:) De amúgy én sem tudom elképzelni, nekem valahogy olyan ,,nem vagyok tiszta" érzésem lenne utána. Biztosan vannak, akik így spórolnak, sajnálom is őket ezért:S
2013. jan. 2. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem értem ennek mi értelme, akkor inkább mindenki fürödjön le egy kevéske vízbe de külön. Mert ha egy vízben fürdenek akkor senki nem lesz tiszta...és az esetleges fertőzéseket meg mindenki elkapja...

Nálam ez nem is működne, mert extra érzékeny a bőröm, tehát ha már a saját koszos fürdővizembe ülök 5 percig az is baj... én csak zuhanyozni tudok. Fürdéssel csak azt érem el hogy 2 napig viszketek és piros pöttyös vagyok.

2013. jan. 2. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Régen a családoknál ez volt a szokás, elsőnek a felnőttek, utána a gyerekek fürödtek, ugyanabban a kád vízben. Ma ez már elég ritka, nem tudok ilyenről a környezetemben. Egyébként Arnold Schwarzenegger írt erről a könyvében, hogy így fürödtek, meg a Napola c. filmben van jelenet, hogy a gyereknek a koszos víz jut, és inkább meg se fürdik. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
2013. jan. 2. 23:20
 4/8 A kérdező kommentje:
De most belegondolva, ha családban egy női tag éppen - hogy is mondjam - piros betűs napokat ünnepel, akkor az is beleül ugyanabba a kád vízbe, mint előtte valaki, aztán a lány után is beleül a már - mondjuk ki - véres vízbe??? Ebben belegondolni is durva :/ de ha az is a megoldás, hogy akkor a lány fürdik utoljára, az akkor se jó, egy halom fertőzést elkaphat így... szerintem. De javítsatok ki, ha tévedek.
2013. jan. 2. 23:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Alapból menstruáció közben nem igazán szokás fürödni emiatt, még tiszta vízben sem, hanem zuhanyozni(de tamponnal ezt meg lehet oldani, hogy ne menjen a vízbe vér). Amúgy érdekel, hogy amíg az ember bevizezi magát kicsit, elzárja a vizet, beszappanozza magát, vissza a víz és lemossa, az nagyjából 3 perces vízfolyatás. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne ez, mint mindenkinek egy kádban ücsörögnie(Az meg ráadás, hogy a végére kihűl a víz)
2013. jan. 3. 00:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi így fürdünk. :) Hatalmas a kádunk, ezért így oldjuk meg. Igaz a kisgyermekeim még csak másfél és négy évesek. Ők együtt fürdenek, de nem pisilnek bele a vízbe. Mi meg régen is együtt fürödtünk a férjemmel. ;) A gyerekeken még nincs olyan kosz, hogy ne érezzem magam tisztának a vizükben. Az, hogy ki az utolsó, én vagy a férjem, az attól függ, hogy ki végzi el hamarabb illetve később az esti dolgait. Természetesen, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, ez biztosan változni fog, és az nem jöhet szóba, hogy a kicsik fürödjenek a nagyok után. Havonta pedig 5 napig én tusolok. :)
2013. jan. 3. 08:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Anyukámék így fürödtek gyerekkorukban, amíg nem volt fürdőszobájuk (70-es évek körül). Bevittek egy nagy bádogkádat a konyhába, nagymamám melegítette a vizet a tűzhelyen. Először nagybátyám fürdött, mert ő volt a legkisebb, aztán anyám, utána mama, végül papa, de ő nem minden nap fürdött, inkább mosakodni szokott csak. Ha anyámnak vagy mamámnak épp olyan napjai voltak, akkor ők fürödtek utoljára. Télen azt hiszem inkább lavórban mosakodtak.

Ez az egymás vizébe fürdés nekem elég visszataszító, én biztos nem csinálnám. Inkább engednék egy lavórba vizet, és abból megmosakodnék. Ha mindenki külön lavór vízben megmosdik, akkor sem fogy több víz, mintha teleengednek egy kádat. Amúgy én mindig zuhanyozok, mert egyszerűen nem érzem magam olyan tisztának, ha beleülök a kádba. Kb. 2 évente egyszer szoktam beleülni, de akkor is mikor szállok ki leöblítem magam a zuhannyal.

Mikor kicsi voltam néha szoktam a húgommal fürödni, de csak azért, hogy játsszunk a kádban, vagy mikor még kisebb voltam, akkor apámmal is (persze ő gatyában ült a kádba, elszórakoztunk, aztán anyám engem kiszedett, utána meg apám egyedül megfürdött normálisan). Amúgy az volt a bevett szokás, hogy ahogy voltunk akkorák, hogy megálltunk egyedül, már zuhanyoztatott minket anyám.

2013. jan. 3. 09:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Régen mi is így fürödtünk, először a legkisebb, vagyis én, utána tesóm, anyum és apum. Soha nem volt semmi bajunk.
2013. jan. 3. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!