Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajfesték allergiateszt....

Mmano88 kérdése:

Hajfesték allergiateszt. Hogyan kell elvégezni, amikor elvileg azt ugye 48 órával a festés előtt kell elvégezni, de a hajfestéket meg nem hagyhatom addig állni, hogy 2 nap után kenjem fel a hajamra?

Figyelt kérdés

Mégis akkor mi a megoldás erre?

Sokféle festéket próbáltam már, régen vörös voltam, most szőke, még sosem volt semmilyen allergiás tünetem, egyszerűen csak nem értem hogy kellene ezt az allergia tesztet csinálni.

2012. nov. 20. 21:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

En ha magamnak festek hajat, mindig csinálok allergiatesztet. Ugy szoktam hogy a tubusból nyomok egy kicsit egy fülpiszkálóra és a fülcimpa mögé(természetesen fülbevalót kivenni)felkenem.

Nem tudom már mennyi idö után(talán 1 óra)le lehet mosni, ami rajta marad, mert eleve felszivódik a lényeg.

A festéknek nem lesz semmi baja, visszacsavarod a tubust és kész, mert nem kikeverten kell késziteni a tesztet, csakis a tubusba,ami van.

2012. nov. 20. 21:28
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
A teszt ellenére is kialakulhat allergiás reakció,de,ha a próba helyén piros lesz,tilos használni.Súlyos bőrirritációt okoz.
2012. nov. 21. 05:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen azért kell az allergiatesztet elvégezni, ha a börünkön bármilyen reakciót észreveszünk,akkor nem szabad tovább használni a hajfestéket, igy biztonságosabb, mert nem amikor felkentük,akkor adódik a probléma.
2012. nov. 21. 10:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Én értem, hogy miért fontos a tesztet elvégezni, csak ezt a kétnappal a festés előtt dolgot nem értem, hogy ugye 2 nappal a festés előtt kell a tesztet elvégezni, de ha összekeverem a festéket és úgy csinálom a tesztet, akkor 2 nap múlva már nemigen használhatom fel a festéket a hajamra. De ha csak a tubusos részével kell a tesztet megcsinálni, akkor úgy jó. :)
2012. nov. 21. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell,hogyha mégis pír jelenne meg abszolút tilos használni,de amint írtam a kockázat benne van akkor is.Ez a gyártónak fontos,mert így kizárhatják a következményeket.
2012. nov. 22. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!