Még nem törik, azért vágassam?
Növesztem a hajam, és a fodrászom azt mondta, hogy 3 havonta kéne levágni a végéből. Most ugye nagyon odafigyeltem rá, szóval lassan lejár a három hónap, de még nem száraz, és nem kezdett el töredezni. Valahol viszont azt olvastam, hogy a vékonyszálú haj maximum 3 hónapig bírja ki épen.
Azért nem tudom, hogy vágassak-e, mert mi van, ha most még elég lenne pár mm-t vágni, viszont ha halasztgatom és esetleg feltörik, akkor meg már több centit is levág? Az azért elég rosszul esne, ha levágná amit 3 hónap alatt megnövesztettem... Szerintetek? Vagy van valami olyan jel, amiből tudni lehet, hogy már nem bírják sokáig a hajvégek, és menni kell? Csak a szétnyíló végeket szoktam figyelgetni.. még nem sok van
Ha nem töredezett a hajad, lehet csúsztatni egy kicsit. :)
Ha látod, hogy kezd jobban törni a hajad, akkor bejelentkezel és kész. Ha rendszeresen figyeled a hajad, akkor úgy is észreveszed időben és nem kell olyan sokat levágni.
Én mondjuk általában 4 havonta járok fodrászhoz, addigra jó dús lesz a hajam és időszerű ritkítani is, kezd a fényéből, ápoltságából veszíteni - hiába ápolom és óvom, szóval ilyenkor jól jön egy frissítő vágás. Nem szoktam sokat vágatni belőle, csak 1-2 centit. Régebben, amikor növesztettem a hajam volt, hogy 7 hónapig nem voltam fodrásznál, hát szerintem pórul jártam. Nagyon kiszáradt a hajam, töredezett és nagyon csúnya volt. Ahhoz, hogy megint szép legyen a hajam, kb. 5 centit kellett levágni, nagyon sajnáltam. :((
Szóval ennyire sokáig nem jó várni. Egyébként ez a 3 hónap egy általános meghatározás, nem kell mindig 3 havonta fodrászhoz menni. Lehet az 3,5-4-5 hónap is, ha nem száraz, töredezett a hajad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!