Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pattanás ellen mi a legjobb?

Pattanás ellen mi a legjobb?

Figyelt kérdés

19 srác éves vagyok, és már rég túl vagyok azon a pattanásos korszakon, vagyis nekem nem is volt olyan az arcom hogy tele volt, csak néha egy pár nagyobb.

meg most is csak pár van, de csak az államtól a fülemig, azon a vonalon ahol ha valami galléros felső van rajtam hozzá ér.

milyen megoldás lehet erre? anyummal gondoltunk arra is hogy a gallér okozhatja, de az tiszta. naponta rengetegszer mosom meg az arcom.

Igényes vagyok de mégis van ilyen, és ezáltal igénytelennek érzem magam

2012. szept. 24. 22:44
 1/4 Ezalor válasza:

Kedves kérdező! A túl sok megmosás sem egészséges, főleg szappannal, mert a bőrnek szüksége van egy minimális zsírosságra. Okozhatja a borotválkozás is. De lehet hogy tényleg érzékeny a bőröd és a gallér okozza, próbáld ki hogy egy ideig semmi olyat nem viselsz ami hozzáért a nyakadhoz, és nézd meg elmúlik-e.

Pár egyéb ötlet:

Heti 2-3 alkalommal áttörölni a bőrt ezüst kolloidos kendővel. Az ezüst kolloid remek fertőzések, gombák és pár más dolog ellen. De nem szabad túlzásba vinni.

Heti 1-2 alkalommal fürdés után friss, tiszta törülközővel jól átdörzsölni, hogy az elhalt bőr lejöjjön rendesen és a pórusok és szőrtüszők szabadok legyenek. Ezzel viszont vigyázni kell mert a dörzsölés is irritálhatja az érzékeny bőrt.

Kéntartalmú gyógynövények vagy kamillavirág teájával lemosni heti 2-3 alkalommal.

Ha ezek mind nem segítenek, meg kell kérdezni egy okleveles természetgyógyászt.

Üdv,

Ezalor

2012. szept. 24. 23:13
 2/4 anonim válasza:
Vegyél a gyógyszertárban alkoholt. 70%-os azt hiszem. A pici babák köldökcsonkjánál is ezt használják, bajod nem lesz tőle. Ezzel kend át naponta 2-3 alkalommal. Szárít és fertőtlenít. Én 33 vagyok de még néha nekem is vannak pattanásaim. Én ezzel szoktam áttörölgetni és hamar eltűnnek.
2012. szept. 24. 23:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha már alkohol legyen svéd csepp, van benne erre való ható anyag is és elég alkohol is hogy fertőtlenítsen. Jól názd meg mielőtt megveszed mert van alkoholmentes is (... én is alig hittem el...)
2012. szept. 24. 23:46
 4/4 Ezalor válasza:

Hopp, igazatok van, az alkoholt elfelejtettem leírni. A svéd csepp jó ötlet.

De alkoholmentes svéd csepp??? Ez, vicces ugyanis azért van benne normálisan alkohol, mert sok növényi hatóanyag csak (tömény) alkoholban oldódik.

Ezalor

2012. szept. 25. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!