Pattanás ellen mi a legjobb?
19 srác éves vagyok, és már rég túl vagyok azon a pattanásos korszakon, vagyis nekem nem is volt olyan az arcom hogy tele volt, csak néha egy pár nagyobb.
meg most is csak pár van, de csak az államtól a fülemig, azon a vonalon ahol ha valami galléros felső van rajtam hozzá ér.
milyen megoldás lehet erre? anyummal gondoltunk arra is hogy a gallér okozhatja, de az tiszta. naponta rengetegszer mosom meg az arcom.
Igényes vagyok de mégis van ilyen, és ezáltal igénytelennek érzem magam
Kedves kérdező! A túl sok megmosás sem egészséges, főleg szappannal, mert a bőrnek szüksége van egy minimális zsírosságra. Okozhatja a borotválkozás is. De lehet hogy tényleg érzékeny a bőröd és a gallér okozza, próbáld ki hogy egy ideig semmi olyat nem viselsz ami hozzáért a nyakadhoz, és nézd meg elmúlik-e.
Pár egyéb ötlet:
Heti 2-3 alkalommal áttörölni a bőrt ezüst kolloidos kendővel. Az ezüst kolloid remek fertőzések, gombák és pár más dolog ellen. De nem szabad túlzásba vinni.
Heti 1-2 alkalommal fürdés után friss, tiszta törülközővel jól átdörzsölni, hogy az elhalt bőr lejöjjön rendesen és a pórusok és szőrtüszők szabadok legyenek. Ezzel viszont vigyázni kell mert a dörzsölés is irritálhatja az érzékeny bőrt.
Kéntartalmú gyógynövények vagy kamillavirág teájával lemosni heti 2-3 alkalommal.
Ha ezek mind nem segítenek, meg kell kérdezni egy okleveles természetgyógyászt.
Üdv,
Ezalor
Hopp, igazatok van, az alkoholt elfelejtettem leírni. A svéd csepp jó ötlet.
De alkoholmentes svéd csepp??? Ez, vicces ugyanis azért van benne normálisan alkohol, mert sok növényi hatóanyag csak (tömény) alkoholban oldódik.
Ezalor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!