Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha töredezett a haj, nem nő?

Ha töredezett a haj, nem nő?

Figyelt kérdés
nagyon régóta vasalom a hajam. nem mondom,hogy nagyon töredezett,de azért az. egy éve próbálom növeszteni.fokozatosra van vágva a hajam,és ezek a fokozatok szépen lassan megnőttek,de az alja semmivel nem tűnik hosszabbnak. mi lehet ennek az oka? lehetséges az,hogy egy bizonyos hossznál nem képes nagyobbra nőni? ezt azért furcsállnám,mert régen nagyon hosszú hajam volt,és nőtt is rendesen.hajvasalás lehet az oka?

2012. szept. 8. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nő, csak állandóan letörik a vége, és ezért tűnik úgy, mintha nem nőne.

Ha tényleg növeszteni akarod, hanyagold a vasalást.

2012. szept. 8. 03:04
 2/5 anonim ***** válasza:

A hajvasaló az oka.

Az én hajam úgy nő, mint a gomba, egy év alatt rövidből hosszú lett, és nagyon csodálkoztak a barátnőim, hogy hogy csinálom. Mindkettő vasalja és festi, persze, hogy nem nő úgy, ahogy szeretnék. A hajvég száraz, letörik, nem egészséges. Szerintem hagyd abba a vasalást, és akkor jó lesz:)

2012. szept. 8. 08:09
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
A hosszú hajnak ára van! Tedd le a hajvasalót.
2012. szept. 8. 08:31
 4/5 anonim ***** válasza:
hagyd abba a vasalást inkb hajmosás után szárítsd be egyenesre..nkem ha ugy szárítombe tovább is tart.
2012. szept. 8. 08:42
 5/5 anonim ***** válasza:

A haj nő, csak a töredezett részek letörnek, így nem látod, hogy nőne a haj. Ördögi kor, melynek oka a hajvasalás, megoldása pedig az olló. De tényleg.

Ismerős a szitu, tudom, milyen az, amikor az ember növeszti a haját, de töredezik és nincs más megoldás, muszáj vágni belőle. Viszont megéri, nekem nyár végén kb. 5 cm-t kellett vágni a hajamból. A sírás kerülgetett, 1 éve növesztem a hajam a szalagavatóra, a hajvasalást minimálisra csökkentettem (átlag havi 4-5 alkalom kb.), ápoltam a hajam, meg minden. De a nyarat nem bírta, iszonyúan kiszáradt és sprőddé vált.

Viszont most puha, egészséges hajam van, rendszeresen ápolom és mellőzöm a hajvasalást.

Most pl. egyáltalán nem vasalom a hajam, mert kiengedve nagyon melegít a hajam, inkább összefogom különböző stílusban, akkor meg úgy sem látszik. Egyébként pedig most tanulom szépen beszárítani a hajam, már egész jól megy.

Vágass a hajadból egy kicsit, utána sokkal puhább, egészségesebb lesz a hajad és sokkal könnyebb különböző hajápolókkal megtartani a egészséges állapotát a hajnak, mitn a száraz, sprőd hajat rendbehozni. A hajvasalót tedd félre, lesd el a fodrásztól, hogyan szárítja be a hajad és utána te is a hajszárítót válaszd. Vegyél olyan fésűt, amilyet használ szárításhoz (nekem pl. nagyon nagy átmérőjű körkefével szárítja a hajam a fodrász, így én is ilyet vettem 1500 Ft-ért) és mindig alacsony hőfokon szárítsd a hajad.

Én érzem a különbséget a hajam állapottán, a hajszárító sokkal kevésbé roncsolja a hajat, hiszen nem érintkezik közvetlenül a hajjal, meg hát a 210°C-os hajvasalóhoz képest a legalacsonyabb hőfok semmi. :D

2012. szept. 8. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!