Ha töredezett a haj, nem nő?
Nő, csak állandóan letörik a vége, és ezért tűnik úgy, mintha nem nőne.
Ha tényleg növeszteni akarod, hanyagold a vasalást.
A hajvasaló az oka.
Az én hajam úgy nő, mint a gomba, egy év alatt rövidből hosszú lett, és nagyon csodálkoztak a barátnőim, hogy hogy csinálom. Mindkettő vasalja és festi, persze, hogy nem nő úgy, ahogy szeretnék. A hajvég száraz, letörik, nem egészséges. Szerintem hagyd abba a vasalást, és akkor jó lesz:)
A haj nő, csak a töredezett részek letörnek, így nem látod, hogy nőne a haj. Ördögi kor, melynek oka a hajvasalás, megoldása pedig az olló. De tényleg.
Ismerős a szitu, tudom, milyen az, amikor az ember növeszti a haját, de töredezik és nincs más megoldás, muszáj vágni belőle. Viszont megéri, nekem nyár végén kb. 5 cm-t kellett vágni a hajamból. A sírás kerülgetett, 1 éve növesztem a hajam a szalagavatóra, a hajvasalást minimálisra csökkentettem (átlag havi 4-5 alkalom kb.), ápoltam a hajam, meg minden. De a nyarat nem bírta, iszonyúan kiszáradt és sprőddé vált.
Viszont most puha, egészséges hajam van, rendszeresen ápolom és mellőzöm a hajvasalást.
Most pl. egyáltalán nem vasalom a hajam, mert kiengedve nagyon melegít a hajam, inkább összefogom különböző stílusban, akkor meg úgy sem látszik. Egyébként pedig most tanulom szépen beszárítani a hajam, már egész jól megy.
Vágass a hajadból egy kicsit, utána sokkal puhább, egészségesebb lesz a hajad és sokkal könnyebb különböző hajápolókkal megtartani a egészséges állapotát a hajnak, mitn a száraz, sprőd hajat rendbehozni. A hajvasalót tedd félre, lesd el a fodrásztól, hogyan szárítja be a hajad és utána te is a hajszárítót válaszd. Vegyél olyan fésűt, amilyet használ szárításhoz (nekem pl. nagyon nagy átmérőjű körkefével szárítja a hajam a fodrász, így én is ilyet vettem 1500 Ft-ért) és mindig alacsony hőfokon szárítsd a hajad.
Én érzem a különbséget a hajam állapottán, a hajszárító sokkal kevésbé roncsolja a hajat, hiszen nem érintkezik közvetlenül a hajjal, meg hát a 210°C-os hajvasalóhoz képest a legalacsonyabb hőfok semmi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!