Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Öblítőt a hajra? Az tény,...

Öblítőt a hajra? Az tény, hogy ha ecetes vízzel öblítem le a hajam akkor puhább és fényesebb lesz.

Figyelt kérdés
Viszont azt hallottam, hogy ha sima vízbe öblítőt (Lenor, Silan. ) teszek, és ezzel mosom át a hajam akkor az is hatásos. Igaz ez? Próbáltátok már? Milyen a hatása?
2009. júl. 27. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Miért lenne tőle fényesebb, szebb? Épphogy roncsolja!
2009. júl. 27. 17:12
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem az ecettől csak büdösebb lessz a hajad, de egy próbát megér. Hát nem tudom, én nem igazán öblögetném a hajamat mosószerben... 15f
2009. júl. 27. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az almaecetes víz a legjobb a hajra, a ruhákhoz való öblítőt szerintem ne próbáld ki.

Én almaecetet használok hetente egyszer. A hajam nem lesz tőle büdös, ha csak úgy hagyom megszáradni és nem használom a hajszárítót, sőt ha csak úgy magától szárad akkor SEMMILYEN illata nincs, szóval még parfümöt is használhatok egész nyugodtan rá. És nem mellesleg gyönyörően fényes lesz a hajam és sokkal könnyebb kifésülni is, még a gliss kur-os kifésülőcuccoknál is sokkal jobb. (amúgy én belelógatom kicsit hajmosás után almaecetes vízbe, nem simán leöblítem)

21/L

2009. júl. 27. 17:33
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
En mar hasznaltam oblitot (Coccolino, Lenor )es gyonyoru fenyes es sime lett tole a hajam! csak ha ramegy a fejborodre,akkor korpas lesz.
2009. júl. 27. 17:49
 5/12 anonim ***** válasza:
64%

Én biztos nem használnám, tele van mindenféle káros anyaggal, a fejbőrre biztos nem jó, ha rámegy. Ha a hajra rakod akkor el tudom képzelni, hogy puhábbá teszi, mert egyfajta bevonatot képez rajta.

De szerintem ez nem egészséges.

Most képzeld el, van aki akkor is viszket ha kicsit több öblítő marad a ruhában... rárakod a fejedre és szétvakarod, vagy kihullik a hajad vagy korpás lesz - ahogy előttem is írták- vagy bármi más.

Lehet már kapni a boltokban hajpakolást, az direkt hajra van és ha szerencséd van találsz olyat amiben nincsenek vegyszerek.

2009. júl. 27. 18:32
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

Ha behajolsz a kadba es ugy ontod ra,akkor nem megy a fejborodre!

En sokszor anyagi okok miatt hasznaltam es egyaltalan nem karosodott a hajam!

2009. júl. 28. 13:09
 7/12 anonim válasza:
65%
Én többször használtam már öblítőt a hajbalzsam helyett. Szerintem még hatásosabb is, puha és fényes lett tőle az amúgy eléggé károsodott hajam. Ja és hogy mindenféle sz*rt tartalmaz - hát persze, ugyanúgy, ahogy a hajbalzsam is.
2009. júl. 31. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:
53%

Ruhához való öblítőt még a ruhára se használj. :) A hajamra az alábbit szoktam: 1 rész almaecet, 4 rész víz, néhány csepp illóolaj. Nem lesz tőle büdös a hajad, és csillogni fog. A hajadat pedig ne szárítsd meg hajszárítóval, hanem délelőtt vagy délután állj ki a napra a vizes hajaddal. Ne a legerősebb napsütésben.

A ruhákhoz pedig ugyancsak ecetes öblítőt használok: 1 rész ecet, 3 rész víz, néhány csepp illóolaj. Ha teregetéskor alaposan kirázogatod a ruhákat, akkor a vasalás is sokkal könnyebb. Az ilyen öblítők bevonatot képeznek a ruhán, és emiatt csökkentik a textília nedvességfelvevő-képességét. Nem beszélve arról, hogy a hatóanyagok benne maradnak a ruhában, és irritálhatják is a bőrt.

28/N

2009. júl. 31. 12:57
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Utolso, neked jo sok idod lehet! :)
2009. júl. 31. 13:12
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

Miért lenne sok ideje? Szerintem az, hogy elkeveri az ecetet a vízben és tesz hozzá illóolajat nem sokkal több, mint letekerni az öblítő kupakját.

Az, hogy a hajára csinál pakolást és nem veszi meg készen, az sem sokkal több, mert a hajpakolást is ki kell bontani.

Az, hogy hétvégén a napon szárítja a haját, azt meg senki ne sajnálja tőle. Hétvégén még talán te is ráérsz, nem?

2009. júl. 31. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!