Hogy ápoljam és mivel a póthajat?
Két hete úgy döntöttem valóra váltom a régi vágyamat és tetettem fel póthajat. A legvilágosabb szőke eredeti európai hajat tettem fel keratinos hőillesztéssel. A fodrászom aki a barátnőm adott tanácsokat és egy három oldalas "használati utasítást" hogyan kezeljem a hajam és mit használjak rá... Mindent megvettem amit mondott és betartottam minden szabályt ami azon a papíron v olt... mégis száll a hajam olyan mint a szög és seprűs a vége valahogy nem szép és nem természetes látvány... és csak az érdekelne h mit ronthattam el... vagy melyik termék nem jó rá.
Vettem hozzá hajkefét amit ajánlottak: tangle teezer elite
Amiket használok rá pedig a következők:
Gliss Kur Liquid Silk Gloss (sampon) [link]
Elseve Total Repair (sampon) [link]
Kallos Crema Al Latte (hajpakolás) [link]
Kallos Glossy Hajolaj [link]
Glis Kur Hair Repeair regeneráló [link]
Glis Kur Hair Repeair hajvégápoló [link]
A hajvasaláshoz pedig: Avon Advance Techniques Hővédő hajformázó spray [link]
Lécci segítsetek! Előre is köszi :)
Furcsállom, hogy ezt a hajkefét ajánlották, mert ez minden szempontból rossz.
Ilyesmit kellene beszerezned: [link] Fodrászkellékesben illetve Rossmannban, Dm-ben találsz ilyet (1500-2500 Ft között van az ára).
A két sampon nagyjából rendben van, egyedül a gyümölcssav tartalmuk nem kedvez a póthajnak illetve az illesztéseknek. Ha elfogynak, akkor tudom ajánlani a Schauma krém és olaj samponját, mert sok a póthaj számára fontos összetevőt tartalmaz.
A Kallos latte pakolása nagyon jó, én is azt használom. A hajvégápoló is teljesen rendben van.
A Gliss Kur Hair Repeair regeneráló az alkohol tartalma miatt nem a legjobb választás,de mivel használod a Kallos hajolaját, ezt nyugodtan el is hagyhatod.
A Gliss Kur Hair Repeair hajvégápoló jó választás, sok szilikont és keratint tartalmaz.
Azt nem írtad, hogy milyen gyakran vasalod a hajad. Maximum heti 1-szer szabad. A hajat pedig ajánlatos 3-5 naponta mosni, gyakrabban nem szabad.
Emellett tudnám ajánlani heti 1-2 alkalommal az olívaolajos/jojoba olajos pakolást a hajadra. Nekem ez nagyon bevált, puhább és fényesebb lett a póthajam.
3-4 naponta szoktam megmosni... vasalni is akkor vasalom ha a mosás után megszárad... viszont nagyjából minden reggel vagy ha megyek valahova akkor kicsit rávasalok... de főleg a saját hajamra mert azt elfekszem mivelhogy az elég rövid és még hullámosabb is mint a póthaj...
nem értem a fodrászom azt mondta ez most a legújabb kifejezetten póthajhoz való kefe... (bár amikor utána olvastam a neten... én is rájöttem h nem éppen erre van)
a másik az h elvileg minden jó amit használok rá... akkor vajon mégis miért ilyen csúnya és kócolódik ilyen durván... télleg lehet h túl sok mindennel kenegetem össze... majd kitapasztalom... más ötletem nincs... :)
azt sem értem h ez a glis kur hajvégápoló azt mondod sok szilikon van benne... és az jó a hajnak? mert nekem direkt kiemelték hogy semmiféle szilikon tartalmú hajvégápolót ne használjak rá...
nagyon köszönöm amúgy a válaszodat :)
d akkor elvileg ha jó hozzá a szilikonos hajcégápoló... akkor elméletileg ez is jó nem? mert ilyet használtam nagyon sokáig... persze a saját hajamra :D [link]
És melyik az a Schauma amire gondoltál? a Sárga? küldenél 1 képet róla? :) köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!