Igen, piszok büdös leszel.
Más felől a fejünk egy "speciális élettér". A korpát többnyire gombák okozzák, amit a savval elpusztítasz, viszont kiirtod azt is, aminek életben kellett volna maradnia, ki fog száradni a fejbőröd és majd később használhatsz megint valami házi praktikát, ami meg azt kezeli, utána visszajön a gomba. Egyszerűbb rendes sampont venni, ha súlyos a korpa, akkor a Nizin nagyon jó, nem hiába kerül annyiba.
Nem való az ecet a fejre:)
Sav, kiirtasz vele mindent. De korpás biztos nem lesz tőle a fejed, hacsak később azért nem, mert ki lesz száradva a fejbőröd és azért hámlik.
Igen segít :) úgy keverd össze, hogy 1 liter vízhez egy kanál leghígabb 10%-os ecetet teszel hozzá.
Nekem elég nagy a hajam ezért 2 liter vízzel szoktam leönteni, amihez 2 evőkanál ectet teszek.
A fejbőröm korpásodásra hajlamos és a mostani valamit az előző héten 1x öntöttem le vele =heti 2x mosok hajat) és már el is múlt.
Bár igaz, hogy magamhoz képest most nem volt annyira erős korpám, de már így is kínlódtam vele másfél hónap óta.
A hajam pedig szép fényes.
Azt ne tudom, hogy szárítja e, mert nekem alapjáraton száraz a hajam ezért használok a heti második hajmosáskor mély hidratáló pakolást (mézes-tejeset mert a gyümölcsös csak tovább szárítja).
Próbáld ki ^^
de ha baj van az ecettel esetleg javasolhatom a dió leveléből készített főzetet.
Ezt még nem próbáltam, de mivel az is eléggé baktérium ölő lehet segíthet.
Attól meg ne aggódj, hogy büdös lesz a hajat. Ha azzal az aránnyal dolgozol, amit én is megadtam mire megszárad a hajad elmegy az illata. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!