Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kicsit hülye kérdés, de hogy...

Kicsit hülye kérdés, de hogy kell napozni? :D

Figyelt kérdés

Még soha nem napoztam, valahogy nem érdekelt, barna vagyok-e vagy nem. Most viszont szeretnék kicsit lebarnulni. Nagyon fehér a bőröm, ha ez számít.

Mennyi ideig ajánlott napozni és kb. hány órakor? Nem szeretnék leégni.

14/L

2012. aug. 5. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

kicsit szoktasd a fehér bőröd a naphoz

semmiképp sem a legmelegebbe menjél ki, először sokszor legyél kint keveset...csak vigyázz, nehogy kimenj elöször félóra alatt is meg lehet égni...

közbe locsolod magadat vízzel, úgy jobban fog :)

2012. aug. 5. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

:D

Ha fehér a bőröd,és hajlamos vagy a leégésre kend be magadat mielőtt kimész magas faktorú naptejjel. Lehetőleg ne 11-15óra között napozz. ÉS ahogyan az előző válaszoló írta először csak kicsit legyél kint+locsold magad vízzel ;)

2012. aug. 5. 15:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat, ment a zöld :)
2012. aug. 5. 16:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem 4 után menny ki... amúgy ne ijedj meg ha először amikor tükörbe nézel kicsit azt látod h kipirosodott mert ha csak kicsit akkor be fog barnulni :)) nekem is mindig ez van én nekem már nem olyan fehér a bőrön de 30-40 percet szoktam kint lenni :)
2012. aug. 5. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első és legfontosabb, hogy tisztában legyél a napozás veszélyeivel. Ugyan a szervezetnek nagy szüksége van a D vitaminra, ami napfényből nyerhető, ettől függetlenül káros hatásai is vannak.

Mivel nagyon fehér bőröd van legalább 30 faktoros naptejet használj. Nagyon erős az UV sugárzás, ezért vigyázni kell, a legjobb, ha délelőtt 8-10 óra között, illetve délután 16 óra után napozol.

Fokozatosan szoktasd a bőröd a napfényhez, első néhány nap csak 10-15 percet napozz, majd fokozatosan növelheted az időtartamot.

Egyébként árnyékban is érdemes 'napozni', a nap így is fog és barnulsz valamenynit, viszont kicsi az esélye, hogy leégj.

Ügyelj a folyamatos vízpótlásról, igyál sok vizet!

2012. aug. 5. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!